Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 27 November 2015

Harga Emas Public Gold Tengah Jatuh Ni !

Salam!
Quick update tentang emas (n_n)! Tadi aku check harga emas kat Public Gold tadi, seriously tengah jatuh skang ni. So, sape nak kumpul emas tu, segeralah purchase hari ni ya.. takut esok-esok dah naik pulak harganya tu.


Dalam sebulan yang lalu aku check harga 1 Dinar yang aku beli tu, daripada Rm689 dah naik sampai ke Rm720!

Tapi tadi ni aku check, dah turun balik sampai Rm679!! Jatuh Rm10 daripada harga yang aku beli dulu! So, memang harga emas tengah rendah dan berbaloi kalau beli emas waktu-waktu camni.

Dan bila dah kumpul emas tu, sila jangan menggelabah bila harga emas tu turun. Sikit pun korang tak rugi sebenarnya. Yang merugikan adalah; korang jual emas tu waktu harga tengah rendah camni. Memang lah rugi~ Hahaha :p

So, kesimpulannya. Simpan je emas tu masa harga tengah turun, dan if ada duit lebih, boleh tambah koleksi (n_n). Dan mohon selalu check jumlah berat emas yang korang dah simpan tu, takut-takut dah mencapai tahap berat yang diwajibkan bayar zakat. Hehe


Untuk yang nak kumpul emas sikit-sikit dalam gandaan 1g pun amat digalakkan, sebab memang harga tengah murah. Dalam 2 bulan lepas harga asyik main sekitar Rm171 dengan Rm173...so skang ni turun jadi Rm161 untuk 1g! Ni lah peluang untuk start kumpul emas. Nak tunggu bila lagi kan? :D

*harga di-update setiap 20 minit secara live di laman web Public Gold, so kalau masa korang tengok tu rege dia dah berubah, tak dapat lah den nak nolong ye~ :p

Tapi, woopz! Before beli emas, better baca entry ini dulu supaya korang tak mudah ditipu / rugi kelak :


Aku beli emas di Public Gold sebab ini:


P/s: aku buat entry ni sebab excited sebab tengok harga emas jatuh, bukan sebab aku ada komisen ke pape tau :D Semoga bermanfaat!

1 comment:

ct cheery said...

Dear nak Tanya lah..Emas ni boleh pindah milik tak?I mean Kita beli Emas online,register ats nama Kita tapi beli utk owg lain..boleh ke?problem tak bila nak jual nanti?