Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 8 May 2017

Murahnya baju-baju baby pre-loved kat sini

Salam (n_n)


Hahaha aku dengan suami happy gila dok bershopping barangan baby kat sini. Sebabnya?? Sebab kau boleh dapat pakaian baby dengan harga serendah seringgit je sehelai tau. YA, SEHELAI SERINGGIT~~ and yaa of courselah baju tu pre-loved / second hand kan... tapi kalau kita pandai memilih, dapatlah pakaian baby yang cantik-cantik macam baru tau. Cuma balik nanti kena cuci bersih-bersih lah ye..hihi :D

Owh, btw... kat mana tempat yang murah sangat jual pakaian baby pre-loved tu? Haa, kat sini lah... 


Carbooth Bandar Sri Putra, Bangi

Ya, carbooth area Bandar Sri Putra ni memang ada pada setiap pagi hari Ahad di sekitar area Bandar Sri Putra ni. Tiap-tiap minggu akan diadakan di 3 lokasi yang berbeza, secara berturutan. Dia macam takde alamat, so aku bagi location dia camni ye:

1. Area deretan kedai-kedai belah kiri lepas keluar tol Bukit Mahkota

2. Lepas keluar tol Bukit Mahkota, terus je sampai jumpa traffic light lepas nampak Mcd dan Petronas di belah kiri. Kat traffic light tu, belok kanan. Carboothnya belah kiri ya. Landmark: Klinik Mediveron

3. Sama arah macam no.2, cuma terus lagi ke depan sampai jumpa macam tanah lapang ala-ala padang. Yang ni macam tersembunyi sikit sebab carbooth nya kat car park rumah flat gitu.

So, selamat mencari lah ye~ Mesti ada kat salah satu tempat tu, setiap pagi Ahad sampai tengahari je. Serius best gila! Baju-baju baby memang kami beli kat situ sesajer. Mana taknya, harga rompers dan pakaian baby ada yang selai singgit, 3 helai rm5, 4 helai rm10. Memang syoklah bershopping!

Antara rompers yang terpilih. Tak ingat berapa rege nya semua ni. Tapi memang tak lebih rm10 lah :D Lebih 20 helai jugak lah beli sebab murah gila kan. Setiap kali beli pulak dapat free lagi. Memang best! Cuma masa ni ku mampu beli warna selamat je, sebab daku confuse baby boy ke baby girl even scanning menunjukkan yang bakal lahir itu baby girl. Hahaha :p

Bottle Warmer - RM5 sesaje... comel dan branded lagi, Bebe. Soft toys Batman tu pun beli kat carbooth. Haa yang dalam plastik tu semua baju-baju baby Diang ler tu~

Playpen pun kami dapat RM80 je. Even pre-loved tapi memang elok lagi sebab owner dia beli, tapi tak guna pun sebab anak dia tak nak tido dalam tu. Penyudahnya terbiar je kat stor. Tapi masa jual ni memang dah bersih sebab tukang jual ni dah siap basuhkan apa semua, plus aksesori semua lengkap lagi haa beg dia pun ada lagi.. All is Rm80 only. Worth it, right? Alhamdulillah :D

Playpen ni pun aku angkut hari Ahad before lusanya aku bersalin tu. Seronok betul lah aku naik motor round carbooth lagi kan masa tengah sarat tu.. Hahaha :p Btw, bukan barangan baby je yang ada kat carbooth ni tau, macam-macam ada. Meh tengok sini...

Kau tengok seluar 5 helai Rm10 sesajer haaa~ okay lah tu kan kalau sekadar nak pakai buat basahan kat rumah. Beli yang camni pun boleh :) Even something yang related to hobby pun ada jual. Contohnya macam barangan antik atau mainan-mainan macam ni haa~
Tekun si suami tengah pilih nak beli mainan Batman dia tu haa.. hahaha..

So, itulah tempat aku dan suami shopping beli barang baby. Yang mahal-mahal kita tunggu hadiah je lah ye.. Hahaha okay tu je. Thanx sudi bace :)

P/s: Next time aku citer barangan baby yang aku beli secara online di Lazada pulak ye~ Sangat jimat kalau nak bandingkan harga dengan kat kedai luar. 

No comments: