Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 27 April 2018

Kisah si Diang dengan si Meow

Salam :)
Sebagai seorang manusia yg suka kan kucing, anak aku pun kenalah sukakan kucing! Jadi, daripada awal lagi aku dah kenalkan kucing kat anak aku, sebab aku tak bela kucing. So, pendedahan melalui alam fana, tv dan gambar amat membantu dlm sesi pengenalan tersebut. Kah! :p


Sampailah akhirnya anak aku mula mengenali rupa dan ciri-ciri seekor kucing tu camne. Bila dia nampak kucing, dia akan buat bunyi 'nyii...nyiii...' sambil jari dia gerak2 mcm 'cak cekur udang gamit' tu. Hahah.. so begini kisah nya...

Kisah 1


Sebab takde kartun, aku bukaklah rancangan Bintang RTM nyanyi2 tu kan. Aku tengok sambil suap si Diang tu makan,so takde lah fokus sangat kat TV tapi telinga still mendengar... tetiba tengah dalam rancangan tu, anak aku bunyi 'nyiii..nyii..." sambil buat gaya jari menunjukkan yg dia nampak kucing dalam TV tu.

Aku rasa pelik, mana ada kucing dalam rancangan nyanyi2 camtu. Pastu mata aku pun beralih lah ke skrin TV.. Perghhh... rambut penyanyi kumpulan Alley Cat rupanya yg budak ni nampak. Berbulu kembang gitu... erk, patutlahhhhhh (-_-')

Kisah 2


Ni masa kitorang 1 family pergi jalan2 kat KL naik MRT. First time lah saje bawak Diang merasa naik MRT. Nasib dapat tempat duduk. Tengah2 ontheway dalam tu, aku perasan anak aku macam tunjuk2 ke arah sorang mamat ni sambil merengek2.

Aku dah macam, haihh.. jangan lah buat hal nak oii... dalam train ni dah lah sunyi sepi.. kang ko melalak, mommy daddy pulak yg dipandang serong tau.. netizen kan~ kah! So, aku pujuk2 dia attract dengan mainan dan tengok tingkap. Tapi dia tak nak jugak, tetaplah tunjuk2 lagi kat sorang mamat yg tengah berdiri tak jauh dpd kitorang. Pelik jugak apesal lah yg menarik sgt dgn beliau tu.. hmm~

At last baru aku terpandang, lahhhhhh.... patutlahhhhh.... mamat tadi tu pegang beg plastik yg ada gambar meow~~~ Hadoilahh nak, patutlah si Diang ni meronta2 nak benda tu, rupanya dia nampak gambar meow rupanya! Grrrr... (-_-')
Tapi, agak kagum jugak sebab gambar meow tu jenis vector yg minimal macam gambar atas ni je. Takde warna ke apa, tp Diang kenal jugak tu meow.. Mommy so touching, ahakz! Okay tu je, bye!


P/s: semenjak dia dah kenal meow tu apa, dia dah sayang betul lah kat bantal meow ni. Dia tak tau ke tu dulu daddy belikan utk mommy, bukan utk dia~ huh!

No comments: