Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Saturday, 23 February 2013

Comelnya Anak-anak Meow! :D


Salam semua. Hoho hari tu aku balik kampung nak sambut birthday nenek aku.
Kali ni aku balik kampung dengan rasa yang lebih gumbira sebab apa?? Sebab..
kat rumah nenek aku ada dua ekor anak kucing baru !! Yeayyyyyy !!

So, seperti biasa, memang pantang aku berjumpa kucing, maka penuhlah kamera
aku dengan gambar-gambar makhluk comel ini. (n_n) Jom tengok gelagat-gelagat
meow-meow kecik ni...




Sebenarnya, dua ekor anak meow ni agak penakut dengan orang, tu yang aku kena follow
diorang ni daripada jauh dan zoom in sedekat yang mungkin. 

Suka sangat main panjat-panjat tayar beskal tu





Kalau korang perasan, yg montel sikit ni lah yang selalu pandang kamera, yang lagi sekor tu asyik menjilat je kerjanya



Again, si montel tengok kamera, sekor lagi menjilat-jilat

Itulah dia antara gelagat-gelagat anak-anak meow kat rumah nenek aku ni. Comel sangat
cuma diorang takut sikit dengan orang. Geram je sebab susah nak pegang. And lagi satu,
masuk hari ni, dah lima hari anak kucing aku yang bernama Anissah tu hilang :( Sedih
gila, tiap-tiap hari bila aku balik kerja, mesti tertunggu-tunggu si Anissah. Hmm.. :(

Ni bukan Anissah
Anissah baru dua bulan je duduk kat rumah aku. Dan serius aku terkilan gila sebab bila aku
check kamera aku, hanya ada gambar beliau tengah baring terbongkang, tak nampak muka.
Terus aku marah diri aku, bodoh ! Apesal tak ambil gambar dia banyak-banyak hari tu??!

T_T

9 comments:

reenapple said...

Amboih... aku raasa kucing tu tak mesra manusia? Ehhh.. Rumah aku pun ada kucing gak... mohon datang rumah aku jugak. jeng jeng jeng

cik nana said...

anonom banyaknyee gambo meowwww. comellll ;)

Nong Andy said...

memang comel walaupun mereka tak gebu sangat..

ada yg berkenan dengan Anissah kot.. dah kena bawa balik org..

anggap jer macam tu.. dia dah ada tuan baru :)

Tinta Lana said...

Salam.

Aku tgk, walaupun si montel yg rajin pndg kamera..tpi pndgnnya tu mcm, "minah ni, sibuk je ambik gambar aku..tak paham2 ke pndngn ak ni" ekekeke.

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..comel3 semuanya..

lisa min said...

assalammualaikum..

mmg comel2 kucingnye.. gram je tgk!! hehehe..

awk kate boleh buatkan design untuk sy? design running man? free ke? hehehhe..

farra fajima said...

lynn pakai kamera apa eh time tangkap gambar2 ni?
sharp betul gambar2 kucing yg berjaya diambil
really nice :D

Siti Aniza said...

ahh.. comelnya kucing ni.. peminat kucing ek? bagus2.. hik3..

Nurrul said...

Really cute.. tapi kucing kat rumah tak berdisiplin.. tgh tunggu sampai 02/3 nak buang semuanya.. akk nak ? hehe