Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Saturday, 28 September 2013

Artwork Kegelapan Aku Dah Siap !! :D


Salam. Akhirnya...


Siap jugak artwork kegelapan aku nih. Aku ambil masa dekat 3 minggu nak betul-
betul dapatkan mood untuk siapkan tu. Fuhh, tak pernah selama itu before nih.

Pada aku, artwork aku kali ni, mengisahkan seorang perempuan yang hidupnya
dikelilingi oleh manusia-manusia yang hipokrit dan tamak, dikelilingi oleh manusia-
manusia yang berpura-pura menyayanginya, yang meninggalkannya tanpa rasa
bersalah, membuat dan membiarkan dia hidup dalam rasa yang 'sangat sendiri
dan sepi'.

Sakit. Sampai akhirnya dia berubah menjadi seorang yang liar, yang tidaj
pedulikan lagi manusia-manusia di sekelilingnya, dan dia menjadi seorang yang susah
untuk mempercayai walau sesiapa pun.

...

Jadi, oleh kerana rasional yang heavy ini lah yang membuatkan aku teramat susah nak
dapatkan feeling tu, sebab mostly perasaan aku 2,3 minggu ni gembira. Paling tak pon
tak sihat. Aku memang tak boleh buat artwork kegelapan dalam mood gembira,
segala bagai yang aku lukis even segaris helaian rambut pon akan rasa tak ikhlas.

Faham tak maksud aku? Hahaha, sebab tu lah artwork yg ni lambat gila nak siap :p

Okay, tanpa membuang masa, aku introduce to all, 


...


MISS MISERABLE



"You'll never understand what that she's afraid of...
You'll never know why she's being like that...
and you'll never wish to know of what she can do when finally she's feel so weak..."

Okay, boleh klik Sini untuk lihat process artwork ni, thank you :)


8 comments:

Nur Azwa Edora said...

cantik tapi misteri ... heee kreatifnya kamu ni :)

Anne Nurain said...

wow.. cantik laa.. :)

Rapunzel Cikilolo said...

aku hnya berfikir endingnya, ada seorang lelaki yang membawanya ke dunia kegembiraan...

Mime MF said...

cantiknya...:D

Fyfy Liew said...

Fy suka! Suka sangat. Rasa macam kena sangat dihati. Suka suka suka! <3

reenapple said...

Kau patut mintak feeling aku sebab itu yang aku rasakan skang ni. *sakit* :)

Apa-apa pun, ia menarik. Aku suka!!! :D

Tinta Lana said...

Salam.

Kalau ko tak explain ttg artwork kali ini, then takda tulis miss miserable skalipun, aku rasa ak boleh tngkap mksdnya.

Aku suka la tang ekspresi karakter ni..rasa juga la dia tgh sedih, hidup serabut..

Weh, tgn belah kiri tu, pegang pisau kan?? Ak memula ingat tu tpk tgn,hahaha,patutla aku rasa asal pelik.

Good job.

Zaza said...

zaza suka btl dgn hasil lukisan yg lynn buat... sangat cantik :)