Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 4 October 2013

Inilah Sengkuang Calit ! :D

Salam. Inilah sengkuang calit :



Haaa...korang dah pernah rasa tak sengkuang calit ni?? Kalau tak pernah try lagi, better
korang try. Serius sedap, boleh kata ala-ala snek yang sihat lah. Chewahh~ Makanan ni
simple je, menggunakan sengkuang sebagai bahan utama, letak kuah rojak yang macam
rojak petis tu, then tabur kacang macam kat dalam gambar tu. Cuma ramuan kuah rojak
tu agak istimewa sikit rasanya. Nyum~nyum~

Setakat yang aku nampak sekarang ni, perniagaan sengkuang calit ni beroperasi secara
'franchise' (kiosk-kiosk), dan dijual pada harga serendah RM 2.00 sahaja ! Berbaloi sangat :D

Berikut merupakan 'brand-brand' sengkuang calit yang tengah tip-top di pasaran ya :

Sengkuang Lagenda
Old Time Sengkuang


Dengan pengenalan produk Sengkuang Calit ni, ia dapat memberi peluang kepada mereka
yang mungkin sedang terfikir-fikir untuk menjadi usahawan makanan, dengan menjual
Sengkuang Calit ini ! Makanan senang disediakan + rasa yang sedap sangat + insyaAllah
boleh jual punya, so why not try kan?

Untuk tahu lebih lanjut berapa modal yang diperlukan dan bagaimana nak
bukak Kiosk Sengkuang Calit nih, Boleh klik SINI
(aku tak dibayar pun untuk iklankan benda ni)

Haaa, okay...korang-korang yang suka cucuk sengkuang je time makan rojak petis tu, memang
sesuai sangat lah...ni memang makanan untuk korang. Semuuuaaanya sengkuang, tak payah
pilih-pilih lagi. Hahaha...

p/s : ada org cakap, diorang selalu makan benda ni masa kecik2 dulu, kenapa aku tak
       pernah? wuwu...



16 comments:

Zaza said...

wow.. nampak sedap dan rasa nak cuba pulak.. terliuq...hehe

n said...

haha mcm terasa pulak aku sbb slalu pilih sengkuang je

hana hadi said...

teringt zaman sekolah rendah dulu2. sengkuang ngan kuah rojak 20sen je.. hehe

Fyfy Liew said...

Tak pernah makan benda ni lagi,tak tau mana nak cari dekat KK ni. Hahaha. Tapi nampak sedap!

Anne Nurain said...

aku kalau makan rojak buah aku suka pilih nenas je.. snegkuang pilihan no.2.. kekeke

nuyui a.k.a miss YUI said...

tringt time skola rakyat..slalu beli..20sen je besar lak tu..skg tak dpt hrga tu..haha

Aya Zuki said...

wahhhh sedapnyaaa..ini fav.. nyamnyam
terliur.sobsob

aimi adilah said...

arghhhhhhhhhhhhhh

bertambah2 stress tgk gambar sengkuang tu......

terliur dh nie =(

aizuddin ismail said...

U forgot one more brand admin...Daddy Din...wwww.daddydin.blogspot.com...paling murah nak start berniaga...:)

aizuddin ismail said...

One more brand admin..Daddy Din...www.daddydin.blogspot.com...:)

reenapple said...

Aku pernah makan sekali dan aku dah lupa bagaimana rasanya. Haha

mrs kayrul said...

peberet sangat nie...sengkuang calit memang sedap dan terbaik tapi tue la kena tengok org yg jual jugak kekadang alahai sikit sangat sengkuangnya tue siap potong nipis jer...kejam tau

eima said...

hari2 mkn waktu kat sekolah rendah dulu .. 2kupang je tau .... sedap ...

rindu kantin sek rendah yg nasi lemak die sedap tu ....

aisya said...

selalu nampak sengkuang calit ni.. tiap kali lalu mesti ckp teringin nak rasa tapi tak beli2 pun. hehe

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Aku..mungkin salah seorg yg selalu makan sengkuang ni time kecik2 dulu lynn :)

Aku pernah duk setinggan..ko tahu kan setinggan ni mcm kampung sbnrnya, cuma ditengah bandar. Ada serog akak ni memang berniaga ni tiap2 hjg mnggu, sekali dengan air minuman. Gerai kecil je. So, boleh kata tiap weekend, sabtu ahad tu mmg aku beli, dah, 50sen je pun. Akak tu dia tabur gula jugak, perghh, rasa petis, rangup sengkuang, kcg n gula, mmg terbaik lgi2 tgh cuaca panas. Tambah plak, pekena sekali dengan air soya buatan akak tu sndiri, 50 sen je sbungkus. Pun sedap >_<

Betul2 mengimbau kenangan la entri ko ni, hahahah

Ko memang tak pernah makan ya? Ikut tmpt tu. Ada je mknn mcm budu, ak tak pernh mkn, dah beso2 ni baru makan. Itupun lepas dah masuk uitm, ada kawan2 dri pantai timur kan.

Agrinur Food Industries said...

ASSALAM
SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK DAPATKAN SOS MERAH SENGKUANG CALIT RESEPI TRADISIONAL ATAU YANG INGIN MENAMBAHKAN PENDAPATAN... BOLEH DIDAPATI DI
https://agrinurfoodindustries.blogspot.com

PRODUK YANG KAMI TAWARKAN
i) 500g - Rm 5.00
ii) 1kg - Rm 9.50
ii) BELIAN 10KG KEATAS - RM8.10 PER KG (-/+ 15% LESS)

KAMI JUGA ADA TAWARKAN PENGHANTARAN MENGUNAKAN POS LAJU UNTUK PELANGAN KAMI DI SELURUH MALAYSIA MENGUNAKAN PERKHIKMATAN POS LAJU.
2 PAKEJ DISEDIAKAN
1) MIN 2KG + KOTAK POS LAJU
RM19 + RM14 = RM33
2) 10KG + KOTAK POS LAJU
RM81 + RM32 = RM113 ( BELIAN 10KG KEATAS - RM8.10 PER KG (-/+ 15% LESS))

ANDA BOLEH BANKIN KE MAYBANK ACCN NO : 156057212526 AZRIN BIN AHMAD
CAL OR WASAP : AZRIN 0193361530
AGRINUR FOOD INDUSTRIES.
LOT 1819, JALAN 16. KUBU GAJAH 47000 SUNGAI BULOH SELANGOR.
OR MAP LOKASI :

https://www.google.com.my/maps/@3.1385059,101.6869895,12z

Kami juga ada menawarkan peluang penambahkan pendapatan untuk produk sos dan kicap untuk individu yang berminat :

Utk maklumat lanjut LAYARI :
https://agrinurfoodindustries.blogspot.com