Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 19 July 2016

Sindrom Takut Nak Bukak Almari Memalam Buta...

Salam,
nak dengar satu cerita?


Di suatu malam yang murni, aku masuk ke dalam bilik yang gelap-geliter~

Lepas lampu dibuka, aku pun terus ke arah almari baju aku.

Niat di hati nak salin baju, 

...so tanpa berfikir apa-apa yang buruk,

aku pun bukak ler almari tersebut,

lalu jantung hampir terhenti kerana melihat ini...














"Penampakan mambang tengkotak apakah ini?!!!"

*tengkotak adalah geng penjahat dalam filem Boboiboy The Movie

Cucur kodok punya baju! Ni sweater husband aku lah ni yang telah menakutkan aku malam tu! Chisdale betul lah...ingat tengkorak makmal mana lah yang tersesat dalam almari baju aku tu..isk2 T_T

Btw, masa aku asrama dulu kan, aku pernah jugaklah mengalami sindrom ketakutan nak bukak wardrobe memalam buta. Perasaan tu datang macam tetiba rasa cam suspennn je nak bukak pintu almari, takut kot-kot ada something kat dalam tu..hahaha~ Kena pulak masa dah lights off (lepas lights off biasanya HARAM bukak lampu bilik)... 

Tambah pulak baru lepas dengar cerita seram senior yang ehem-ehem muncul bila bukak almari kan, lagilah serammm segan nak bukak almari dalam gelap-gelap camtu. Hahah~ Korang pernah tak rasa sindrom yang sama macam ni? :p

Apapun, aku dah alih dah baju tu kat celah baju-baju lain supaya aku tidak merasa segan lagi untuk membuka almari tersebut. Tamat... (n_n)

P/s: seram pulak tengok gambar yang aku letak paling atas tadi tu, dah iras-iras Valak dah aku tengok.. Hahah!

5 comments:

eima said...

kah kah kah ... nasib baik mak mentua yg tak buka almari dik .. klu tak pasal je ...sakit jantung hoi klu aku pun ....

Mommy Cici said...

hahaha I tak pernah ada perasaan macam tu. maybe sebab wardrobe I penuh pink kot =p hahaha tapi lepas baca entry ni I akan berhati hati

SalbiahM said...

haha..comel je.kalau saya pun nampak sweater tu terus pengsan..

Diana Rashid said...

hahahha..memang ada perasaan tu ..dulu masa muda remaja memang kalau malam takut buka almari..percaya sangat dengan kisah dongeng..heheh

ct cheery said...

Kahkahkah...kalo Aku maunya pengsan kejong hahah