Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 23 March 2017

Kisah Terhantuk di Sebijik Kafe Kucing

Salam :)

Kalau korang nak tahu, ni semua adalah entry tergendala akibat pembawakan baby yang membuatkan aku malas gila nak buat apa-apa termasuklah update blog. Maaf ye baby, kamu jugak yang disalahkan~ Hahaha! Okay, tanpa buang masa, entry kali ni nak review cafe kucing pulak area Bangi ni. Baru je bukak awal tahun ni... So, jom tengok best ke tidak :D

CAT SIGNATURE, BANDAR BARU BANGI


Okay, mula-mula aku akan bagitau satu rahsia yang mereka tak war-warkan dalam FB Page mereka iaitu:

Kalau nak tengok kucing kat tingkat atas, kena bayar lain.

Maksudnya, kalau korang datang just untuk melawat kucing-kucing tu je tapi tak nak makan kat situ, pun BOLEH!

Bayaran masuk tengok kucing:
Adult: RM10
Kids (12 years above): RM7

Masa kitorang sampai kat situ, bau gulai tempoyak ikan patin daripada kedai Temerloh di sebelah sangatlahhhhh menyelerakan dan begitu menggoda sekali, tapi dek kerana aku nak sangat main kucing, so kami pun kuatkan iman untuk makan jugak kat Cat Signature. Kalau lah aku tau, boleh datang main kucing je, memang aku makan kat kedai sebelah tu dowh~

Sampai-sampai je teruslah pergi ke kaunter untuk order. Aku order kuew teow goreng pedas, suami pulak order nasi goreng kampung pedas :D Pedas-pedas belaka, you all~

Macam biasa, air sampai dulu. FYI, gelas tumbler tu korang boleh bawak balik okay. Tu sebabnya kenapa harga air minuman kat sini boleh tahan mahalnya, sebab dah dicaj sekali dengan tumbler tersebut. Aku tak surelah kalau datang lagi dengan bawak tumbler sendiri akan dapat diskaun untuk air ke tak...dah lah agak mahal, orang belakang boleh slumber je tinggalkan tumbler diorang atas meja....gua dah rasa nak amek pastu jual~ Hahaha!

Satu yang aku suka, servis diorang. Masa mula-mula makanan kitorang sampai, kitorang berselfie sakan lah kan. Yelah, orang jakun :p Tapi aku pelik apesal staff yg amek order kitorang tu macam tertengok-tengok je pastu tanya rasa makanan okay ke tak... aku cakap belum makan lagi, syok ambil gambar...haha...

Tapi, tak lama pastu dia tanya lagi, rupa-rupanya dia bgtau order kitorang tersalah, belum di-pedas-kan lagi rupanya...tu yang jadi sebelum dan selepas tu :D Nasi goreng dia versi pedas memang sedap!!! Kuew teow dia je pedas gila, tak tahan pulak aku...wuwu then okay, dah kenyang baru boleh pergi main kucing!! Yeahhh!!

Kucing putih ni besar gila sebenarnya tau...


Kiri: Kucing Munchkin si kaki pendek... Kanan: Kucing Parsi

British Short Hair (keje asyik nak gigit tangan aku je~)


Memperkenalkan, inilah kucing jenis Ragdoll yang harga dia mencecah belasan ribu kalau masuk Malaysia!! Mahal gilaaaa nak mati! Dah lah tido je, memang aku gigih nak tarik dia keluar daripada rak tu sampai aku berjaya memalukan suami aku dengan jayanya~ Hahaha..

Terhantuk kat rak kucing

Kucing mahal dah depan mata dowh, takkan nak tengok jer~ Tengah-tengah gigih aku bersujud depan kucing tu, dapat je capai badan dia terus aku bangun nak tarik keluarkan beliau, sekali terhantuk pulak kepala aku kat rak belah atas yang terjojol sikit tu. Aku dah nak maki je rak tu.... bongok betul buat design terjojol-jojol macam tu. Agak bergempita jugak lah bunyi hantukan tu sampai semua yang ada terdiam dan pandang arah aku. Sian suami aku masa tu, mesti dia rasa nak menyorok time tu...HAHAHA!!

Best ke main kucing di cafe-cafe camni?

Best ke? Pada aku, TAK BESTTTT~~~ hahahaha...sebab:

1. Kucing mahal ni jenis kuat tidur, pastu sombong. Diorang tak friendly macam kucing local.

2. Diorang dah diberi makan secukupnya, tu yang membuta je. Ajak main-main pun diorang mampu tengok je, pastu pejam mata balik. Grrr~

3. Diorang cepat stress bila orang ramai-ramai kerumun diorang. Nak privacy lah kononnya, tak suka ramai-ramai~

4. Diorang tak aktif macam kucing local. Terbaring sesaja dan kurang mengeow dengan kita. (sentap kucing tak nak berbual dengan aku)

5. Sesak. Kalau kau masuk time orang tengah ramai, kemungkinan besar kau tak dapat kucing. Semua dah kena 'book' dengan orang yang datang awal. Kena tunggu kucing tu lari or orang tu blah baru kau dapat peluang amek kucing tu pulak.

6. Rak terjojol. Kanak-kanak macam aku mudah terhantuk...

*************************************
So, ikut pengalaman aku sendiri, cukuplah dah dapat merasa main-main kucing mahal di cafe-cafe macam ni. Nak pergi lagi? Erm, tak kot~ Balik rumah nenek aku lagi best, kucing semua manja, cergas dan aktif sentiasa. Hahaha~


P/s: selfie seketul bersama kucing parsi yang tido tak reti-reti nak bangun~ Location cafe ni korang waze sendiri je lah ek..hahaha

6 comments:

Mimpi Aria said...

alamak...hahaha...baru tengok diorang promotion kat MHI tv3 hari tu....rasa macam nak pergi...naseb jugak tak pergi...thanks for review sis!

anajingga said...

Kat Shah Alam pun ada satu macam ni, tapi kak ana tak pernah masuk lagi, Lynn tahniah jaga diri baik2 kay.Semoga dipermudahkanNya sepanjang kehamilan ni.Aamiin

Zie Azi said...

besar2 cat kat sini, lepas makan boleh main2 dgn cat

Mommy Cici said...

dah banyak cat cafe macam ni kan. tapi satu pun I tak pernah jejak lagi

btw i confuse u ni dah beranak ke belum hahahaha

IK Tia said...

kahkah. acane lah leh terhantuk tu. eksaited kemain kot. tapi kucing2 macam tu memang pesen malas nak layan manusia sebab manusia dah layan dia sampai jadi malas. makan mahal, duduk dalam aircond, kije asyik nak membute je. hihi

tiga lalat said...

laa siannyer tempat terhantuk lagi dikenang., huhu2

mesti makanan kucing tu lagi mahal kannn., ;p