Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 22 March 2017

Review Western Food Paling Sedap di Kulai, Johor

Salam (n_n)


Hari tu aku satu family jalan-jalan cari makan dekat area AEON Kulai, then decide lah makan dekat Restoran Young Arif. Tengah dok makan2, rupanya sebelah restoran tu ada sebijik cafe western food nama Major Street. Gila tak perasan pun selama ni? Serius tak perasan! Tengok ramai je yang masuk makan kat situ, so mak aku kata nanti boleh try lah makan kat situ.

So, aku pun memulakan lah tugas membaca survey berkenaan cafe Major Street ni~ dan tak sangka pulak ramai yang beri positive feedback tentang Major Street, daripada deco, makanan, service sampailah ke rasa makanan tu sendiri diorang kata memang tip-top! Aku ape lagi, dah tengok semua komen memberangsangkan, memang harus terjah lah kan!

Pakai sememeh je sebab cafe nya dekat gila dengan rumah~ hahaha so tak yah nak dress up sangat lah mak buyong oii~ :p sekali tengok gambar dah macam bibik pulak ..hahahah

So, bila menu sampai, agak rambang fikiran sebab tak tau nak order apa..sebab menu takde gambar, so 'rambang mata' tak boleh di-applykan di sini, kita guna rambang fikiran je lah :p At last, macam biasa mak aku manusia yg paling susah nak decide order apa....maka ini lah dia makanan2 kami :D

Chicken Nachos Rm12.90 (sesuai makan ramai-ramai sebab portion banyak)

Chicken Rice Grilled Chicken Rm13.90 (sedap!!!)

Beef Roti John Rm7.90 (ni abah punya, pun sedap jugak!)

Fish and Chips Rm14.90 (sedap tapi isi ikan dia macam halus sangat, tepung je besar..hahah)

Spaghetti Seafood Aglio Olio Rm14.90 (adik aku kata sedap)

So, tu lah dia antara menu yang kitorang pilih hari tu. Semuanya sedap2 belaka! Banyak lagi menu yang aku tengok ramai rekomen sedap, antaranya skewer mushroom soup diorang. Memang akan pergi lagi next time sebab berbaloi dengan harga dan kesedapannya. Makan 5 main food + 3 air + 2 air suam : RM95 je!!


Sekian, review Cafe Major Street, Kulai daripada aku~ gigih nak makan kat sini jugak masa balik Johor hari tu sebab lepas tu aku hanya akan balik johor semula lepas bersalin. So, before aku berpantang, haruslah melantak western food ni dulu ek...haha :P


P/s: ramai yang buat birthday party dan dinner di sini tau. Sangat happening, semoga sukses Major Street Cafe :D


3 comments:

Amanda Suria said...

Eh...lama x singgah sini..dh mak buyung dh? Bape bulan dh ni...lain muka tauuuuu....syukur..tahniah lynn

tiga lalat said...

wahh tahniahnyerr., dh ade benih dlm badan., hehe2

IK Tia said...

kena makan sedap-sedap sementara boleh. nanti dah pantang, apapun tak boleh. hehe