Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 14 March 2013

Jawapan Teka-teki yang sengal (u_u')

Salam semua. Dulu-dulu kalau korang bosan, mesti pernah main teka-teki kan?
Sama lah macam aku, asal takde topik nak bercerita je, confirm keluarlah semua
bagai jenis teka-teki, termasuklah teka-teki yang sengal untuk dijawab (-_-')...

Antara teka-teki paling sengal yang aku tak leh lupa sampai sekarang adalah :

4. Teka-teki binatang yang berangkai

Korang mesti ingat kan teka-teki permulaannya yang berbunyi macam ni :

"Macam mana nak masukkan gajah dalam peti ais?"

lepas tu,

"Macam mana nak masukkan zirafah dalam peti ais?"

Penat-penat fikir, rupanya jawapannya : Buka peti ais, masukkan gajah, tutup &
                                                       : Buka peti ais, keluarkan gajah, masukkan zirafah, tutup

(-_-')......dan nampaknya gajah pun tercabar dengan jawapan itu...

3. Teka-teki sekolah

Ni aku terdengar kat Radio Sinar FM. Teka-tekinya berbunyi macam ni'

"Banyak-banyak sekolah, sekolah apa yang meja takde, kerusi takde, cikgu takde,
murid takde, papan hitam takde, lampu kipas dan segala-galanya takde?"

Tau apa jawapannya?

'Sekolah air' 


(-_-').....




(-_-').....




(-_-').....




Faham? Ni haa sekolah air...


2. Teka-teki Ahmad

Haa ni kawan aku punya teka-teki. Soalannya macam ni,

"Ahmad ni tinggal kat kondominium. Satu hari tu dia terjatuh kat kondo dia tu, tapi dia
tak mati, padahal dia jatuh dari kondo dia. Kenapa dia tak mati?"

Macam-macam jawapan kitorang bagi, cuma satu yang kitorang tak perasan iaitu klu
yang sangat penting untuk menjawab soalan ini sebenarnya. Chewah~ ala detektif conan gitu
dan jawapannya adalah~~~


1. Teka-teki Ahmad Lagi !!! (-_-')

Ini paling tak bleh blah. Hadoi, teka-tekinya bunyi macam ni,

"Ahmad ni tinggal kat kondominium. Dia tinggal kat tingkat 10 kondo tu. Suati hari tu,
ditakdirkan Ahmad terjatuh dari tingkat 10 kondo tu, tapi dia tak mati ! Kenapa??"

Jawapan sebenar adalah tahap bangang melampau. T_T

Jawapannya adalah~~~~~



.................



.................



.................



.................



.................



.................


"Ahmad seekor burung~~~"



(u_u')....okay itu je...Tak mampu nak ingat lagi dah, menyosal den menjawabnya aihh !

13 comments:

Nong Andy said...

tersengih-sengih sendiri macam org sewel sambil layan teka teki berserta jawapan sekali memang seronok kekekekeke...

Lynn Damya said...

Nong Andy : hahaaha thanx kak :p

Skull Writers said...

kah..kah...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hih,snyum je =)

abgDude a.k.a kai said...

hahaha....
best teka teki nie...
tapi ade gak teka teki yang double meaning....
yang merbahaya tapi x brape nk bahaya..

***
http://abgdude.com

boni kacak said...

hahaha.. memang betul pun.. dulu teka2 memang macam tu.hahaha.. rasa macam nak tampar je pencipta teka teki ni..hehehehe

eima said...

hahaha semua jwpn tak logik tambah2 nomot 1 tu ... hahahhaha

dulu zaman sekolah rendah je buat cam ni ...

Lynn Damya said...

Skull Writers : hahaha

Nurul : senyum jgn xsenyum :p

Abg dude : hahaha yg double meaning tu jd bahaya sbb soalan nak 18sx, puihh

Boni Kacak : hahaa aku pun rasa mcm nak tampar gak, haha

eima : hahaha tau xpe kak, skolah rendah semua dulu akal pendek lagi, haha :p

Gugu Suseno said...

mcm cilakak . aku pon beriya pk . hahaha . rndu kau .

Lynn Damya said...

Gugu : hahaha rajin kau nak try jawab, kan dah bengang, hahaha..rindu kau juga babe~

narumi sakura said...

hahaha kelakar la..teka-teki first tu naru agak blur2 tapi bile tgok gambar die tetibe tersenyum sorang2 tak dapt nak bayngkan kalau naru tolak gajah masuk peti ais =_='..dan yng last skli pulak..mmm gile skema siapa yng bagi nama burung die ahmad!!?? XD

Unknown said...

Haa. Cuba teka ni
dari Haris

Semasa dia lahir dia ada 2 tanduk. Semasa dia mati dia tetap ada 2 tanduk. Tetapi semasa dia muda dia tak de tanduk

Apakah jawapannya

Haris Neverlose said...

Siapa yng dapat jawap dia adalah bijak
dari Haris

Semasa dia lahir dia ada dua tanduk. Semasa dia mati dia ada dua tanduk juga. Tapi semasa dia muda dia tak de tanduk langsung.
Dia ada dimana-mana sahaja