Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 27 March 2013

Kartun Kucing Berry & Anissah

Salam semua. Semalam kan, aku terajin sangat sampai rasa nak buat kartun untuk dua ekor kucing yang ada kat rumah aku tu, iaitu Berry & Anissah. Sedap kan nama beliau-beliau nih~

Maka terciptalah artwork ini yang memang bersempena dengan mereka :


Yg hitam tu nama nya Berry dan yang putih tu nama dia Anissah.

Sejarah Penamaan Mereka :

1. Berry : Sebab masa tu tengah famous handphone BlackBerry kan. So, nama penuh si hitam ni adalah BlackBerry, tapi panggil berry saje...hehehe

2. Anissah : Aku rasa ade certain kucing, muka dia mirip kepada seseorang. Or orang tu yang muka dia mirip kepada kucing?? Hahaha, yang penting, masa pertama kali aku nampak je kucing ni, aku terus teringatkan kawan sekolah tadika aku yang bernama Anissah. Mata diorang sama. Haha lalu aku panggil je lah nama putih tu Anissah, lekat sampai sekarang :p

Okay itu saja tentang si comel aku :D...sekarang ni, Blackberry dah takde, tinggal Anissah dan kucing-kucing yang baru. Hehe..terima kasih sudi singgah sini :)



7 comments:

laskar pelangi said...

eiii..comel je;)
kreatif betul dia..pakai photoshop ke ni?

zaza =) said...

cutenya meow..jeles tgk hasil damya yg kreative ni..suka betul =)

Gugu Suseno said...

guwa lbh ske berry . hahaha

Lynn Damya said...

Pelangi : haha time kasih, ini trace dlm illust and edit guna photoshop :)

Zaza : time kasih za.. :D

Gugu : haha aku suka anissah !

Sarah Mohd Saleh said...

kreatifnyaa kau ni,jelly akuuuu tgkkk

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo..comel sgt!

Nong Andy said...

hahahahah..

anissah? alololo.. nama org tu hehe...

apa pun memang comel keduanya :)