Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 1 April 2012

The Hunger Games ! Best !!


Assalamualaikum and hi readers ! Aku tengok semua orang duk
cakap movie The Hunger Games best? So, untuk membuktikannya
best ke tidak, maka aku pergi lah tengok movie tu semalam~



Pada aku, citer ni sangat best dan memberi impak kat aku.
Impak apa entah lah, haha tapi bila keluar wayang tu rasa cam
nak beli tiket lagi satu dan tengok lagi citer tu :p


Cerita dia bermula dengan scene dalam desa-desa Inggeris yang
terpencil, di mana semua orang hidup miskin, serba kekurangan lah.
Ada 12 daerah/desa...


So, cerita ni tentang masyarakat bandar Capitol, yang aku rasa
agak gila (-_-'), telah melaksanakan The Hunger Games ni.
Setiap daerah akan dipilih 2 orang peserta, sorang lelaki &
seorang perempuan, dipilih melalui cabut undi. Kalau undi tu
tulis nama kanak-kanak, maksudnya kanak-kanak itu lahhh
yang akan masuk Hunger Games. 


Masyarakat desa-desa Inggeris tu semua memang takut bila
tiba hari pemilihan. Semua orang pasrah je dan berdoa supaya
diri dan ahli keluarga mereka tak terpilih untuk Games gila tu.


First tengok, aku dah macam rasa Whoa ! Gila betul lahh
masyarakat bandar dia, dengan fashionnya lagi..cam ni :


 Okay, maybe kalau korang tengok movie ni, baru korang akan
rasa diorang ni macam lain macam, masyarakat bandar dalam
movie tu memang trend dia pakai baju ala-ala magician yang
colourful gila striking, ada glitter2, eye shadow yang colourful
dan melentik2 panjang~, then lipstick dia sikit je calit kat bibir.


Senang citer, macam gaya fashion Lady Gaga bila dia perform
(-_-') Pelik !




Ada 12 daerah, so peserta ada 24 orang semuanya, termasuk
kanak-kanak.

Tak cukup 24 orang sebab yang lain extra talent je kot? Hihi~


So, rules games :

Masuk dengan 24 orang, sorang je akan jadi pemenang !
Dalam hutan, survive dan stay alive tak kira dengan apa
cara sekalipun, termasuk membunuh !


Sebab tu, semua orang berdoa agar tak dipilih untuk masuk
ke dalam Games ini. Seolah-olah memang confirm mati 
kalau terpilih masuk.

Suasana di daerah ke-12 saat pemilihan peserta untuk Hunger Games.
Games ni macam rancangan Survivor, ia dijadikan rancangan TV
yang boleh ditonton oleh semua orang desa or bandar. So, kalau
scene bunuh-bunuh tu, memang diorang lagi suka tengok (-_-')
 




Everybody's watching......
Killing each other to win !


(jangan ada orang gila buat games ni kat Malaysia sudah..
haishhh mental betul)


7 comments:

gdsbnga said...

kawan kite pung kate cite ni best . but now , lebih tertarik dengan horror muveee . hhehehehe

Nong Andy said...

er.. rasanya tak sesuai gi tengok dengan anak aku ni..

nur fatinah mohammad shariff said...

whooaaa ! bestnye.
tapi sayang seribu kali sayang.
tidak berkesempatan.
mungkin cik abang telah pegi menonton bersama sama rakan tercintanya.
kemain ayat kann ? tapi tulah kenyataan. jangan sedihh duhai hati. ini pula nak sedapkan hati. haha T_T

Lynn Damya said...

dgsbnga : haha horror movie ponnnn besttt !! :D

Nong andy : owhhh jgn sesekali bwk anak ko tgk citer ni bfore cukup umur, haha :)

..cik gugu.. said...

wahh mcm best !

^_^ Cik Zaza House said...

wah..tgk gambar pun dh menarik..zaza nak tontonlah nti..beli cd je..heheh

cici tembikai said...

babe , belum berkesempatan tengok lagi lahh =/ dah tengok The Vow , im crying so badly okay . habis je cerita terus lari keluar malu lah org tengok i nanges