Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 17 April 2012

Inilah Dia Lukisan Termahal Di Dunia


Assalamualaikum and hi readers. 
 
Foto ini diambil oleh seorang lelaki yang bertuah bernama
Andreas Gursky's Rhine II. Pada awalnya, foto ini bernilai
$4.3 million, tetapi telah meningkat kepada £2.7 million !


Dan ini lah foto yang termahal di dunia itu :
 



So, korang rasa cantik ke foto termahal di dunia ni? :)


Personally bagi aku, aku suka ! Simple, clean, contrast,
peace, and just nice..hehe, cuma aku takdelah sanggup
habiskan duit camtu sekali kan (-_-')


Owh ye, foto ni jugak dah kalahkan pemegang rekod foto
termahal yang dulunya dipegang oleh err....beliau jugak melalui
karya fotonya ini :


Gambar ni bernilai $3.89 million,
okayyyyyy~~


Sebenarnya, dalam art ni ikut rezeki dan siapa yang memandang
dan menilai. Aku rasa kalau aku letak gambar ni dekat rumah
aku, memang kena kutuk je lah kan, sebab taste orang kita
ni dengan orang luar sangat berbeza.


Orang barat sangat menghargai art dan sangat mengkagumi art,
mereka memandang dari segi perspektif lain, tu yang kadang-
kadang sanggup bayar jutaan dollar untuk satu painting
yang kita tengok kadang-kadang tak faham pon mende...


Hehe, okay itu je, aku nak jual photo aku
RM 100 pon belum tentu dibeli kalau kat Malaysia ni,


HAHAH ! :P


6 comments:

nur fatinah mohammad shariff said...

cayalah ! mahal sampai camtu sekali. dengan melukis dh boleh kaya.

adik nk melukis pon, tangan dulu salah bedung. nnt lukis tak lawa. haha :D

zaza iman said...

sungguh memukau..

Nong Andy said...

:)

ada.. photo termahal lagi.. yang tak terbeli oleh kita.. Ciptaan tuhan :) mahal tu kan..

*apa pun aku suka gambar alice ko

Sarah Mohd Saleh said...

lawe lagi aku lukis.kihkihkih

Yumida said...

pic per-1 tu cam kosong...foto ke-2 tu ok...

follower ke 243

cici tembikai said...

teringat subject vis com i -,- u ada amek tak that subject?

lukisan paling simple lah lukisan paling susah nak dinilai , tapi i bantai ja -,-''

kenapa hujan ? kenapa kaler hijau ? kenapa batu tak rata -,-'' aiyoo