Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 5 April 2013

CARA BERKESAN ELAK BLOG ANDA DARIPADA DIGODAM / KENA HACK !

Attention, cara ini hanya untuk bloggers yang menggunakan Blogspot sahaja. Yang
wordpress aku tak sure. Okay, untuk pengguna blogspot, kita dapat meng-kebal-kan
blog kita daripada serangan kanak-kanak bijak yang kerjanya asyik nak menge-hack
account orang je, dengan
mengaktifkan '2 STEP VERIFICATION'



Apa jadahnya '2 STEP VERIFICATION' nih?? Haa aku pun baru dapat tahu tadi. Bila
kita aktifkan benda ni, blog kita macam ada 2 pintu yang terkunci rapat untuk menghalang
ia daripada diceroboh. Sangat mudah & praktikal.

Bila kita log in, isi password, then second step, kita masih belum boleh masuk ke dashboard
kita sebab ada lagi satu pintu. Kita akan dapat satu sms dekat number phone yang kita aktifkan,
sms yang mengandungi secret code yang kita saja tahu lepas kita aktifkan
'2 STEP VERIFICATION' nih. Dan lepas isi secret code tu, baru kita dapat masuk ke blog kita.

Dan yang paling best, kalau kau tengah berak dalam toilet sambil bermesej-mesej dengan
pakwe or makwe kau, tiba-tiba kau dapat satu sms secret code, Jeng3x...
so dengan rasmi dan bangganya kau dapat tahu bahawa di ketika itu, blog kau sedang cuba
dicerobohi oleh orang-orang yang lifeless ! Best kan~~

Kau pun boleh gelakkan diorang, sebab diorang dah kantoi dalam diam, cuma kau tak tahu
lahh siapa. Okay, for the tutorial, klik Blog Wancikgumuzik (TIPS ELAK BLOG KENA HACK)

Selamat menjaga blog anda ! Hehehehe (n_@)


No comments: