Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 16 April 2013

Tutorial Memakai Ribbon Watch Malaysia

Ribbon Watch Malaysia (Tutorial)
Salam semua. Hari tu aku ada update entry INI , berkenaan Ribbon Watch Cute yang
aku jual. So, agak ramai yang berminat tapi kurang tahu macam mana cara nak pakai
jam tangan berikat ni. Jadi, hari ni aku nak bagi tutorial nya ya~ (n_n)

CARA-CARA MEMAKAI JAM REBEN / JAM BERIKAT


1. Pilih reben yang korang suka
2. Masukkan hujung reben di pemegang jam
3. Dan tarik hujung tu supaya melepasi belakang kepala jam, sehingga hujung reben terkeluar
   melalui pemegang jam yang sebelah lagi tu


4. Tarik kedua-dua belah hujung reben supaya sama panjang

5. Tarik sikit reben yang belah belakang kepala jam tu macam ni (ikut size pergelangan tangan):


6. Sarungkan pada pergelangan tangan
7. Tarik kedua-dua hujung reben supaya sama panjang (ketat terpulang pada korang)

Okay, proses mengikat pula macam ni, terbalikkan tangan korang, then....

i. Ikat biasa sekali :


ii. Lepas tu, ikat reben :

Pastikan kaki reben tu menghala ke bawah ya
Tadaaa ! Siap sudahh (n_n) 



Owh, reben ni sebenarnya ikut suka hati dan kekereatifan pemakainya sendiri. Korang
boleh juga guna 2 reben untuk nampak lagi best , sesuai untuk digayakan if korang pergi
dinner. Macam ni :


Dan, boleh sangkut dekat beg, seluar dan sebagainya. Ni contoh aku ikat dekat beg aku.
Sayangggg nak bukak balik, haha..biar je kat situ (n_n)


All images by me. Thank you (n_n)


7 comments:

zan.hideki said...

cantik jugak.. portable ^^

Nong Andy said...

akak paling tak terror pakai reben2 ni.. kalau ada apa yg nak ikat reben2 kawan akak rela ikat sendiri dari minta tolong akak sebab 'hasil kerja' akak terbukti huduh ahahahahahah

farra fajima said...

cantiknyaaaa <3
hmmm lama tak jengah ke blog lynn
btw, im fine
skang dah rasa stabil sikit
biasalah, masalah bertimpa-timpa
sampai tak tau nak settle cmne
tu yg menghilang menjauh bagai tu
:3

Nurrul said...

Cantiknya !!! kalau org lain pakai comel lah.. law Nurrul pakai.. mesti kawan gelakkan.. :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik..comel je tgk..

Anonymous said...

Very good write-up. I absolutely love this site. Continue the good work!


Here is my web blog - バーバリー 時計

Habita said...

This a great post and very informative. Many thanks for share your nice post. I love our post. Your posted watch really nice. Watch Faces