Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 20 February 2014

Idea-idea Perkahwinan Berkonsepkan Warna-warna Pelangi


Salam. Sometimes bila dah banyak sangat wedding yang bertemakan warna-
warna pastel / color blocking, rasa bosan pula tengok. Haha, so apa kata kita
ushar pula warna-warna sang pelangi, jika diaplikasikan sebagai tema warna bagi
sesebuah perkahwinan :)

1. Rainbow Wedding Cake

   

2. Rainbow Wedding Dress


 
  

3. Rainbow Jewelries

 

  

4. Rainbow Wedding Ring

  
  

5. Rainbow Hand Bouquet

 

 

6. Rainbow Food Menu

 
Lengkong Pelangi                                                   Cupcake Pelangi

Macaron

Popcorn
(Hoyeahhh...serius aku boleh buat yang ini :D ade orang nak tempah tak? Hihi)

 
Embedded image permalink 

Betul-betul nasi pelangi nih, kat Malaysia pun ada tapi namanya Nasi Hujan Panas :D

6. Rainbow Wedding Doorgift

 

  

 

7. Rainbow Wedding Invitation Cards

 
 


8. Rainbow Wedding Decoration

 
Boleh digunakan sebagai Props untuk photoshoot, dan yang paling penting,
boleh di DIY ! Jimat dan lain daripada yang lain kan :D
Bunga untuk dihias atas meja
Hiasan dinding, sesuai untuk hias photobooth
 



Ah, aku rasa nak kahwin nanti macam nak tema pelangi pulak...Hahahaha...
Okay tu je inspirasi perkahwinan yang menggunakan warna-warna pelangi.

Harap bermanfaat (n_n)


3 comments:

reenapple said...

Cantik!

aisya said...

cantik jugak kan kalau wwarna pelangi. nampak ceria je. ceria yg santai. hehe

Mime MF said...

colorful..sure nmpk meriah..hehe