Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 19 February 2014

Mari Bantu Masjid Al-Aqsa hanya dengan RM 20


Salam semua! Okay, harap semua sihat-sihat sejahtera dan dilindungi oleh
Allah SWT ya. Hari ni aku nak kongsikan sesuatu yang baik untuk sedara-
sedara Islam aku sekaliannya :) 

Korang mesti pernah dapatkan mesej-mesej sama ada melalui SMS di telefon,
sebaran info di laman-laman sosial seperti di Facebook, Twitter, Blog dan
sebagainya tentang keadaan Masjid Al-Aqsa sekarang ni yang didakwa dalam
bahaya dan bakal runtuh? Ya, pihak Yahudi dan Israel sekarang ni memang
sedang giat menggali bahagian bawah Masjid Al-Aqsa, dan sekarang aku rasa
dah banyak gila ruang yang berjaya digali, tanpa pengetahuan kita di sini...

Tapi sebelum aku bagitau cara untuk membantu Masjid Al-Aqsa ni, mari kita
betulkan atau tambahkan sikit pengetahuan kita tentang masjid ini :


Aku ringkaskan cerita :

Bila pihak Israel atau Amerika berkata tentang Masjid Al-Aqsa, mereka akan
menunjukkan gambar Masjid Al-Sakhrah yang berkubah emas (Dome of The Rock).
'Kesalahan yang disengajakan' ini telah berkurun lama dilakukan berulang-ulang kali
sama ada di kaca TV, di blog dan di laman-laman web sehingga umat Islam
sendiri yang mana jenis yang tak ambil endah, pun menyangka masjid berkubah
emas (Al-Sakhrah) itu adalah Masjid Al-Aqsa.


Adakah Israel dan Amerika bodoh??

Tentu sekali tidak, malah mereka lah mahkluk durjana yang terbijak di muka
bumi ini. 'Kesalahan yang disengajakan' itu membuahkan hasil apabila semakin
ramai Umat Islam yang tidak menyedari bahkan langsung tidak mengetahui
yang mana satu Masjid Al-Aqsa yang sebenarnya, yang mana ianya semakin
memudahkan mereka untuk melaksanakan 'agenda besar' mereka.

Apakah agenda besar itu??

Masjid Al-Aqsa dipercayai telah dibina di atas tapak Kuil Sulaiman
(di zaman Nabi Sulaiman A.S)

Pada zaman pemerintahan baginda, terdapat segelintir umatnya yang mengamalkan
ilmu-limu sihir dan ilmu-ilmu hitam yang menyembah syaitan yang sangat
berbahaya jika ia berterusan diamalkan, kerana bukan saja ia jauh terpesong
daripada Islam, tetapi juga bakal memusnahkan hubungan dan
keamanan sesama manusia.

Jadi, Nabi Sulaiman merampas kesemua buku-buku dan naskhah-naskhah
tentang ilmu sihir tu, dan menanam jauh ke bawah tapak Kuil Sulaiman itu
dan melantik beberapa orang kesatria yang menggelar diri mereka sebagai
'Knights Of Temple of Solomon' (Knights Templar) untuk menjaga kuil itu
siang dan malam. Ia dijaga dengan baik pada awalnya....

Namun selepas kewafatan Nabi Sulaiman AS, para Kesatria itu menyedari
apa yang mereka 'ada' di bawah tanah sana, dan mula menggali seterusnya
meyebarkan ilmu hitam di seluruh Eropah dan seluruh dunia. Sebagai penghargaan
daripada syaitan, para pengikutnya akan dijanjikan dengan kekayaan dan kebebasan
melakukan kerosakan di atas muka bumi ini.

Mereka giat menyebarkan ilmu sihir dan ilmu hitam yang menyesatkan, dan dilihat
sangat baik dengan Amerika, kerana menegakkan satu tujuan yang sama iaitu,
menyeru orang ramai menyembah syaitan dan melakukan 'ritual' demi
menyambut kedatangan Dajjal Laknatullah!

Agenda besar mereka adalah, mereka nak musnahkan Masjid Al-Aqsa dan
bangunkan kembali Kuil Sulaiman atau nama lainnya 'Istana Dajjal' serta
mengembalikan zaman kegemilangannya yang menyebarkan ilmu sihir...dan bila
Masjid Al-Aqsa runtuh, maka itu adalah salah satu petanda hari kiamat

************************************************************
Daripada sini, kita sebagai umat Islam mesti mempunyai pendirian untuk membantu
Masjid AL-Aqsa, memahami isu-isu Al-Aqsa dengan mendalam, dan mengetahui
peranan kita sebagai seorang Muslim iaitu seperti berikut :

1. Mengetahui kedudukan dan kemuliaan Masjid Al-Aqsa

2. Mengambil tahu tipu helah 'mereka' untuk merampas Masjid Al-Aqsa

3. Menyedari bahawa Masjid Al-Aqsa sedang dalam bahaya!

4. Peranan kita secara peribadi mahupun organisasi terhadap Masjid Al-Aqsa


Untuk itu, marilah kita membantu Masjid Al-Aqsa (yang merupakan tempat
perjalanan Nabi Muhammad SAW pada Malam Isra' Mikraj dan merupakan
kiblat pertama bagi Umat Islam) dengan memberi sumbangan serendah RM20
kepada Al-Aqsa

Caranya :

1. Beli kupon ini  (Anjuran AMAN PALESTIN, Perak) :

Boleh sumbangkan lebih daripada 1 kupon yang bernilai Rm 20 :)
2. Bank in kan kepada :

MAYBANK 5622 6301 0787

BANK ISLAM 1202 901 004 7880

BANK RHB ISLAMIC 2124 576 000 4907

BANK MUAMALAT 1207 0051 337 17

BANK RAKYAT 22 080 619 5922

CIMB BANK 1215 000 1242 107

Kalau nak melalui aku pun boleh, ..korang kena email aku kat
lynndamya@yahoo.com, dan nanti aku akan beri no. akaun aku...
so lepas aku kumpul-kumpul, aku terus serahkan pada akaun akak senior
aku di Uitm dulu, sebab dia yang bertanggungjawab uruskan segala hal sumbangan ini :)

Inilah Masjid Al-Aqsa yang sebenarnya
MISI SELAMATKAN MASJID AL-AQSA, di tangan anda! ;)

(kalau dah niat nak menderma, derma je..jangan risau tak cukup duit,
sebab Allah pasti 'ganti' dengan sesuatu yang lebih dari apa yang kita beri,
kalau tidak di dunia, kita akan dapat di akhirat, tapi dengan syarat..
sumbangan diberi dengan ikhlas, tidak merungut, tidak mengungkit dan tidak riak)

Sekian terima kasih (n_n)
Jangan lupa email aku, kalau nak beri sumbangan melalui aku.
Aku tak dapat apa2, cuma tolong kongsikan benda baik untuk korang..Hehe ;)


No comments: