Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 9 February 2014

Jawapan & Pemenang Contest Tafsir Iklan Creative


Salam. Okay, straight to the point, aku nak umumkan jawapan untuk
creative contest daripada entry INI. Jadi, meh aku flashback sikit apakah
soalannya dan apakah jawapan yang sebenarnya :

Ini adalah Creative Advertising untuk produk Mini Chupa Chups:

Creative Advertisements

Soalannya adalah :

Okay kenapa dalam iklan ini, dia gunakan patung mainan (action figure)
sebagai model untuk makan Chupa Chups ni?

Jawapannya adalah :

Patung Mainan digunakan untuk menunjukkan betapa mininya chupa chups
tersebut berbanding Chupa Chups saiz biasa tu, sampai patung tu pun boleh
makan mini Chupa Chups ni :)

(Harus diingat, produk yang dipromote adalah MINI Chupa Chups. Kata kuncinya
adalah MINI, patung mainan (action figure) digunakan sebagai model yang
memakan Chupa Chups ini berfungsi untuk menggambarkan 'Mini' tersebut,
walaupun pada hakikatnya Chupa Chups mini tu taklah se'mini' begitu.)


******************************************

Untuk pemenang pula, aku buat 3 kategori pemenang iaitu;

1. Pemenang Yang Jawab Cepat & Tepat
(akan mendapat hadiah Homemade Popcorn yang colorful
dan juga Kupon Diskaun 50% Hummy Lovey)




Pemenang bagi kategori ini ialah YongPhotoGrafiti
yang menjawab :

"sebab...chupa chups tu "mini" sangat, sampai action figure yang kecik pun boleh
makan.haa.. betul tak? haha"

2. Pemenang Yang Jawab Tepat
(akan mendapat Kupon Diskaun 50% Hummy Lovey)



Pemenang bagi kategori ini ialah Fyfy Liew
yang menjawab :

"Dia guna action figure sebab chupa chups mini(kecil). 
So guna action figure sebab action figure kecil"


3. Saguhati (Jawapan Hampir Nak Tepat)
(akan mendapat Kupon Diskaun 20% Hummy Lovey)




Pemenang bagi kategori ini ialah Kak Eima
yang menjawab :

"sbb size yg kecik sampai mudah adiwira tu nk beraksi sambil isap chupa chup"

*************************************

Baiklah, itu lah senarai pemenang-pemenangnya ! :D

Harap boleh emailkan Nama, Alamat dan No Fon anda ke lynndamya@yahoo.com
supaya saya boleh 'mengepos' hadiah-hadiah anda ya. Tahniah untuk semua
pemenang, terutamanya kepada Fyfy Liew, dua kali aku buat creative contest,
dua kali dia dapat! Creative lah fyfy ;D

Yang lain, cuba lain kali ya. Dalam art xde betul salah, so jangan takut-takut,
hentammmm saja..mana tau betul.. :D Okay terima kasih sudi singgah sini :)

6 comments:

Kuazue Mohd said...

wah... tahniah pada para pemenang !!

reenapple said...

hahaha.. itu ke jawapannya. Aku bab3 teka teki memang x de klue....

Nong Andy said...

Akak tak tahu pun benda tu.. macam mana nak jawab heheh..

Fyfy Liew said...

Yeay! Nak popcorn juga! Hahahahaha comel popcorn,warna warni.

eima said...

yeay ... aku hentam je ..boleh la hampir tepat .. kikiki

kat langkawi ai penah juma mini chupa chup ni ingat nk review last years bln 3 ari tu .. tp lupa kot


eima said...

ai bg kat sini je la alamat ek ...

NOOR IZMALIZA BT MD ISA
NO.18 JLN P15H 3/3
PRESINT 15
62050 PUTRAJAYA