Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 15 May 2013

Berkobar-kobar dahulu, bermalas-malas kemudian...


1. TUTORIAL ADOBE PHOTOSHOP (BERTULIS)

Aku nak siapkan tutorial bertulis tentang Adobe Photoshop untuk adik aku,
setelah mendapati banyak buku-buku kat kedai tu macam 'tak ihlas' je nak mengajar, eh.
Means, apa yang aku study, apa yang aku explore selama 5 tahun aku guna photoshop
akan aku tuliskan dalam notes tu. TAPI.......

Nak terangkan pasal tools pun tak siap-siap lagi..hahaha

2. PROJECT DOODLE PILLOW

Kau masih ingat lagi tak gambar ini?

Aku baru jahit one side sebelah kiri sahaja...lepas tu belum ada masa lagi nak sambung..haha
3. Wedding Doodle Pillow

Ini memang aku belum rasmikan kat page online shop aku. Masih dalam perancangan
katernyerwww~~~~


4. Amek lesen kereta

L

Ini memang dalam perancangan, cuma aku tengah mencari masa yang sesuai je nih.
Haha~

5. Belajar guna Auto Cad, Sketch Up dan kerahkan otak untuk membuat bangunan pulak.

Saje je nak tambah skill selain Adobe Photoshop dan Illustrator. Mana tahu aku boleh
jadi arkitek ke kan, boleh buat rumah hantu untuk korang, haha.. hari tu dah beli buku Auto Cad,
tapi haraaam aku nak baca (u..u)

6. Khatam buku ini :

Melalui buku ni, baru aku tahu kenapa kita cakap manusia sekarang ni nyawa pendek,
tak macam orang-orang zaman Nabi dulu, boleh hidup sihat  100 tahun lebih..

Okay itu lah dia antara aktiviti-aktiviti aku yang belum dibuat / sedang tergendala /
sudah hampir tercapai. Bila dah banyak-banyak macam ni, rasa macam alaaaaaa...
mane satu nak buat dulu nih !!! Lepas tu, terbiar tanpa dibuat. Hahaha...ok bye~~

p/s : bloglist baru aku dah bertambah kat bawah tu, tu semua blog yg aku suka baca,
korang pon boleh terjah blog diorang ya, thank you (n_n)


10 comments:

Gugu Suseno said...

mohon fotostat kat aku :3

Lynn Damya said...

hahaha 1st page pon belum siap lagi ngek :p

Anis Farhana said...

haha. saya pun selalu camtu. awal awal je semangat lepas tu mulalah ngelat xmau buat. hehehe :D


Lynn Damya said...

Anis : haha kannn...semangat tu xsampai ke hujung :p

reenapple said...

Wahhhh.... aku tak sabar nk tggu yg pillow tu. :D

Tinta Lana said...

Sebab tu ak suka hang, eh? eheheheh :P

Ko suka art, ak pun suka benda2 camni, cuma tak kreatif cam hang. Jadi ak tumpang tgk je la. Photoshop bleh la skit2.

Sgt bertabah ko lukis satu2 tools tu weh (-_-) Ada ja buku yg ikhlas, cuma nak cari tu jelah.

#waa, ak dlm bloglist,suka2,hahaha :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

sgt kreatif orgnya =)

Lynn Damya said...

reenapple : tolong jahitkannn please~~hahaha

Lana : eh? i suka u juga~ haha,terima kasih ye sudi tgk art aku ni, ye aku sgt tabah kan, tp aku xtabah nk cari buku tutorial, tgk youtube pon malas~haha :p

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu.

rajennye kamu...

Nurrul said...

wahh !! nak buat tuto pasal adobe photoshop ? Kenapa tak buat dekat blog ajee kak ?? Boleh Nurrul belajar juga... memandangkan tuto2 lain , kdg2 mcm "tak ikhlas juga nka bntu den nak belajar nie.. :(

*Semoga akak rajin2 sebelum malas datang :P