Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 10 December 2012

Dulu, waktu sekolah......

1. Dulu waktu sekolah, mesti kena jawab salam dua kali masa
tengah perhimpunan. Sebab salam pertama yang guru nak berucap
tu bagi, murid-murid jawab lemah je. Bila kali kedua kena, baru
terjerit-jerit jawab salam.

2. Dulu waktu sekolah, terutamanya sekolah rendah, masa menyanyi
lagu negara ku ke, lagu bangsa dan lagu sekolah, confirm cikgu
Muzik akan tampil ke hadapan untuk 'membimbing' murid-murid
menyanyi, sambil gerak-gerakkan tangan ikut rentak. Dulu cikgu muzik
aku kat depan asyik gerakkan tangan macam tengah lukis segi tiga je...
lagu naik turun pon sama je~ haha..kenapa entah cikgu tu~

3. Dulu waktu sekolah, loceng yang paling membahagiakan
murid-murid adalah bunyi loceng waktu rehat dan waktu balik.

4. Dulu, waktu sekolah, sangat jealous dengan murid yang berstatus
'anak cikgu' sebab mak bapak diorang suka bawa anak-anak diorang
makan dalam kantin untuk guru masa waktu rehat, sedangkan
murid-murid lain kena bersepak terajang beratur berebut untuk membeli
makanan di kantin.

5. Dulu waktu sekolah, terutamanya hari Isnin, kasut sekolah sangat
putih dan bersih. Marah gila kalau kawan terpijak kasut masa tu, walaupun
sikit je kotor. Lepas tu, lari kejar kawan tu, nak pijak balik kasut putih dia tu.

6. Dulu waktu sekolah, waktu rehat sekolah dah macam funfair. Segala
jenis permainan dan games wujud. Paling popular main cop tiang dan main
kejar-kejar. Hahaha~

7. Dulu waktu sekolah, barang yang selalu di curi adalah pensel mekanikal/
pensel tekan-tekan yang berjenama Shaker (cuma goncang je, mudah tau~~)

8. Dulu waktu sekolah, suka pergi koperasi dan beli pemadam, lagi2 kalau
pemadam tu ada design baru dan wangi. Hahaha, lepas tu main lawan
pemadam ! :D

9. Dulu waktu sekolah, denda paling popular kalau tak dapat jawab soalan,
mesti kena diri. Kalau kali kedua tak dapat jawab jugak, kena diri atas kerusi.
Wuwuwu benci ! Benci !

10. Dulu waktu sekolah, kalau sekolah ada buat event or karnival pape ke,
mesti kena beli kupon untuk guna waktu membeli dekat gerai yang ada dalam
sekolah masa tu. Ada kupon 20 sen, 50 sen, Rm1 dan banyak lagi. Paling
banyak Rm 10 kot?

Kalau ingat-ingat balik, banyak lagi nostalgia zaman-zaman aku bersekolah
dulu :) Rindunyeee~~~~

Haha dah kenapa kan update entry zaman sekolah ni :p
Sekolah rendah lak tu, haha~



15 comments:

JungRara said...

dulu waktu sekolah...tangan angakat--tangan jatuh--tangan angkat--tangan jatuh..huhu

Fyfy Liew said...

Rindu pula dengan zaman skolah rendah! ><

Skull Writers said...

Dulu masa sekolah aku pernah kena suh berdiri sebelah kelas sambil angkat kerusi...

malu? ceh.. aku memang femes budak nakal.. ada aku kisah? keh,..keh...


-Nico Robin-

Nong Andy said...

aku paling ingat yang nombor 3 tu :D

Lynn Damya said...

JungRara - haha lupa pasal tu, betul3 ! :D

Fyfy : tahu xpe !! :D

Nico : hahaha ko mmg pesen budak nakal ni derr :D

Lynn Damya said...

Nong Andy : Hahahha, kannn~~ :D

hnahdy said...

haha hana dan sekolah xdapat dipisahkan.. hana dapat agak wktu kita sek x sama dengan skrang.

Nurrul said...

hEHEHE.. dulu waktu sekolah bila ada yang couple rasa mcm pelik dan jahat sgt ajee ... Maklumlah Suci dalam debu..

*MEmang rindu ! ^^

Safiyah Adib said...

Nice entry! Sgt betul..

Lynn Damya said...

hnahdy : hehe kan

Nurrul : haa tau xpe :D

safiyah : thank you :) hehe

Edy Fee said...

hahahaha berdiri atas kerusi malu kot

syakirah izwanie said...

Hahaha. Semua terkena dgn saya. Kita sama, sepp sikit. Hihik :) Best kan sekolah rendah?

syakirah izwanie said...

Hahaha. Semua terkena dgn saya. Kita sama, sepp sikit. Hihik :) Best kan sekolah rendah?

Lynn Damya said...

edy fee : haa tau xpe, xsuke :p

syakirah izwanie : hahaha seppp! best ! sbb byk main je, tp xbest sbb bwk buku teks berat gila dulu :( haha

IntaNBerliaN said...

a'aa dulu, mmg sentiasa tunggu bunyi loceng sekolah... hihii