Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 19 June 2013

Hello Kitty Pillow sedang diproses !! :D

Salam semua. Hoho, bulan Jun ni aku rasa paling pack masa aku sebab dapat banyak
tempahan bantal handmade. Syukur2 Alhamdulillah~ Itu pon ada jugak yang terpaksa
aku tolak sebab serius takut tak sempat siapkan before dateline. Minta maaf sangat :(

Okay, hari tu aku dah bertungkus-lumus siapkan tempahan daripada sorang customer
aku ni, dia order Miko-miko ni, tapi versi wedding punya.

Ini original Miko-miko :



Dan ini versi wedding punya :

  

Selain Miko-miko, dia juga order X-Series Teddy (3 teddy per set)





Okay, Alhamdulillah aku dah pos semalam :), so sekarang yang menanti adalah bantal
special request iaitu bantal hello kitty. Customer aku request macam ni :


So, aku pon mencuba sedaya-upaya untuk buat sebijik macam ni, cuma material je berbeza.

Ada rupa tak bantal hello kitty ni dengan yang atas tu ?
Actually, aku tengok macam senang je nak buat nih, tapi bila tengah buat tu, baru tau part mana
yang susah tu. Bila buat bantal yang ada muka-muka macam ni, dalam bentuk yang bebas (maksud
aku takde outline or ruang untuk buat muka tu), memang kena berhati-hati.

Agak lama untuk aku adjust mata dan hidung tu supaya ia 'ada' rupa hello kitty. Kalau hidung tu
aku letak bawah lagi, or mata dia tu aku jarakkan lagi ketepi kiri & kanan, confirm hilang rupa
hello kitty tu.

So, tempahan ni jahit tepi tu aku jahit dalam kereta, ontheway g Machang, Kelantan hantar adik
aku balik U.


Serius pening gila + mencabar. Rasa macam mabuk. Nak kejar dateline punya pasal~~
Gigih sangat (u_u)

Owh btw, aku dgr-dgr lagu baru Avril Lavigne tajuknya Hello Kitty???????????????????
WTH, aku harap lagu tu tak sewel sangat dan tak lari daripada konsep lagu2 dia b4 ni.. T_T



14 comments:

reenapple said...

Wahhh.. hebt juga kau Tapi aku tak minat Hello Kitty. Harry Potter boleh la.eheheheh

Sarah Mohd Saleh said...

eh ade pulaks hello kityyy,ni yang tak tahan ni nak beli,kau gune material yang same er utk bntal helo kitty ni

hana hadi said...

wow bekerja tanpa mengira masa..
apa2 pun hana suka dengan hasil tangan lynn ni :)

Fyfy Liew said...

Wah rajinnya Lynn. Boleh tahan ek,sampai menjahit dalam kereta.

Chic Na said...

kita dah jatuh cinta pandang pertama dgn mr rutal tu tau. tgh nak pujuk la ni sesapa tolong hadiahkan. kikiki..

-meeSUPERGIRL- said...

comel .. kretif !

nuyui a.k.a miss YUI said...

so sweet..yui dah emel ya sis.psl mgnt sheet.

apa2 trus msg hp yui ya..tq =)

boni kacak said...

wah.. hebatlah.. terbaik hasil2nya tu... :)

eima said...

peerrghhh hebat tu dik oi .... ko ngan yui sama la suka sgt ngan craft2 ni ....

Lynn Damya said...

Reenapple: haha harry potter tak mampu den nk buekk..haha

Sarah : haha owy yup, still that same material

Hana : terima kasih dear (n_n)

Lynn Damya said...

Fyfy : haha itu sbb nk kejau dateline punya psl, klw x, takdenye tabah smpi mcm tu :p

Chic Na : haha brutal kan beliauu <3

Supergirl : Thanx ! :D

Lynn Damya said...

Yui : haha okay dear :D

Boni Kacak: holla, thanx dude ! :D

Eima : hahaha a'ah yui pon boleh tahan jugak craft dia..:D

SAMIQA ♥ said...

cOCOOOMELNYA !!!! HUARGHHH bila nak tempat ngn Akak lagi nie ekk??
KIta nak berjimba2 buat benda ini juga boleh tak? ? hehe Jual kat Kolej nie.. ^^

Lynn Damya said...

SAMIQA : hahaha, buat je lah..skg kan tgh trend benda2 craft mcm ni :D