Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 6 June 2013

Rare Pics - View From My Stall :)


Hujan - lengang


Van Rusa - Business Transport


Sayang generator


Sesuatu yang comel dan menyejukkan ketika cuaca panas terik kat pasar malam
 Paling kanan tu handmade by me (n_n)


Popcorn - Ice Blended


Rabu - Mee Kari, Lontong Kering, Lempeng Kelapa, Soto


Masakan mama


Colorful - Popcorn


Baki duit 50 sen yang dah tersusun - Popcorn Rm 1.50 satu


Dragon Fruit - Pemberian FOC daripada jiran niaga yang berbangsa Cina



Nia - Anak jiran niaga sebelah kedai aku, sangat suka tersenyum dan ketawa


Hmm....


4x seminggu - 4.30 petang hingga 9.00 malam - banyak masa aku dan keluarga
dihabiskan di sini - gelak sakan - makan - bergurau - berkongsi cerita

Pada aku, 
ia bukan sekadar pasar malam sahaja.....





For me....




Suatu hari nanti, bila aku dah tua...aku pasti rindu 'moment-moment' ini...

:')


18 comments:

IntaNBerliaN said...

lynn berniaga dekat mana yer?... kalau g pasar mlm, dpt nmpk kemesraan antara peniaga :)

*pasal nama berat tu, akak pun pnh dgr... maybe betoi kot.. sbb akak pnh terbaca entry psl ank xleh bwk nama berat.. tp x ingat kat mana

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..bestnya berniaga kt pasar malam

Zaza said...

seronok tgk lynn..agaknya nti kalau dah tua, tentu kan teringat kisah2 zaman muda..pasti dan akan merindui moment2 tu =)

arifah said...

Kalau ifah yg berniaga mesti tak jalan, sebab sibuk nak makan je, makanan sedap sedap plak tu..hehehe :)

Lynn Damya said...

Intan : haha dlm Johor kak :D owh tu lah kan, kesian budak tu nme berat sgt..

Sue : haha best sgt sue :D

Zaza : haha thanx dear :D betul, confirm teringat..sebak pon ade nanti kan :')

Arifah : haha dulu mcm tu gak, tp dh bertahun niaga, rse mcm boring kdg2 xtau nk mkan ape, haha :D

reenapple said...

Wahh.. dah lama tak makan pop corn.. huuu.

Aku setuju dengan ayat terakhir tu... satu hari nanti kita akan rindu saat2 tu. Huuu. Aku pun tak tahu samapai bial aku nak berblogging ni.. huuu

nur fatinah mohammad shariff said...

Fatin pon ade pengalaman berniaga kat pasar. Seronok !

Akakkkkkk :)

Cik Anita said...

Salam singgah & salam kenal.

Wah berbisnes! Syoknye~

Anis Farhana said...

Bestnyaaaa. dulu saya selalu ikut ayah saya pergi berniaga. bangun 4 pagi. tapi sekarang ayah saya tak berniaga dah. rindu pulak nak pergi sana. hmmm


untung yang ayah saya dapat kebanyakan habis beli mainan saya je. muahahaha :D



::EIDA:: said...

seronok kan berniaga ;) ida baru tahu ida minat berbisness rupanya. hehehhee

Gugu Soriano said...

jhor area mana ? haihh aku mcm pnah nmpk je pacik dlm pic tu :3

Genre Dari Langit said...

Pastilah ko akan rindukannya...


Cantik gambar2 ko ni....

Rasa nak minta buat bantal pun ada hehe...

Genre Dari Langit said...

Add la fb.. senang nak cerita. Page ke...

Lynn Damya said...

Reenapple : meh dtg aku belanjer popcorn, haha hmmm betul, tp buat mase ni aku rase, aku msih nk berblogging..hehe :D

Fatin : wahhh fatin pon ya ! hehe hai adik (n_@)

Cik Anita : hai, hehe :D

Lynn Damya said...

Anis : haha owh itu pasar pagi ya? sy pasar pagi hari ahad je, awal kan bangun, hehe..

Eida : seronok ! :D

Gugu : Pakcik tu ayah aku lah weh~~hahaha

Lynn Damya said...

Genre dari langit : haha thank you, sila order klw nk buat bantal , hihi :D

Tinta Lana said...

Salam.

Lynn...adakah aku ketinggalan zaman..sbb pertama kali ak tgk popcorn berwarna warni.. kesiannya diri aku ni..

Kecewa sgt ak rsa,hahaha

Soto..feveret ak.. :) Aku suka suasana pasar malam, meriah! Tapi tak leh salu pergi, sebab ak suka makan, semua ak nak beli. Takda beza ant psr mlm n bazar rmdhn, dua2 kalau aku pi, mengalir aje duit aku,hahahha

Time bolan posa, ko berniaga gak ke?

Lynn Damya said...

Lana : wassalam,izinkan aku utk gelakkan kau dulu, hahahahahaha... agak ketinggalan lah tp xpe, sbb kau pon jarang g psr mlm kan..hehe

Bulan poser pon aku niaga gak, tp kat
pasar mlm, kitorg xmasuk bazar ramadhan, sewa tinggi nok~ haha :p