Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 26 July 2013

Banyak Kerja !!

Salam semua. Apa khabar? Maaf, ade certain blog yang aku tak sempat lagi nak jenguk.
Hadoi, perasaan berbelah bagi, dan terlalu banyak benda aku nak buat sampai tak tahu
mana satu nak utamakan dulu. Yang penting, utamakan keselamatan, hahaha...tak kelakar
pon T_T

Okay, sekarang apa yang aku rasa, adalah aku dah boring kerja kat tempat kerja aku
sekarang ni, tak tahu sama ada boring atau rasa nak cuba tempat baru pulak..hmmm...
Peluang interview dah ada, tapi nak kemaskini kan portfolio balik adalah sesuatu yang
leceh dan malas nak dibuat... T_T

Tapi dah bosan kerja kat sini, tapi..tapi..tapi...arghhh !! (stress gaya Gary - Running Man)

Lepas tu, aku nak setup online biznes untuk popcorn aku pulak. Ini pening sikit, sebab ianya
masih dalam perancangan, aku kena betul-betul cari supplier packaging yang murah tapi
kualiti bagus + aku kena buat label design yang lain dari yang lain. Aku nak semua orang rasa
homemade popcorn yang mak aku buat. Sangat berkobar nih ! Hahaha

Apa yang memeningkan kepala otak aku ni adalah camner nak jual popcorn dalam kuantiti
dan harga yang memuaskan customer + packaging nya yang cantik. Haaaa...camne? camne?

Okay lah tu je, lepas ni ada orang nak buat photobook bagai....ish serius aku dah takde nafsu
nak buat design untuk orang lain, hilang entah ke mana ntah passion aku nih. Ishhhhhh !!!


...


(bisnes adalah sangat best! Hahaha)



5 comments:

eima said...

bagus la muda2 dah ade minat nk berniaga terus kan .. cam ai tak minat la ..

Heartbeat said...

teringin nak bisnes tapi masa utk dri sdri pon takde, mcm mana nak bg masa untuk bnde laen .? huhu

Tinta Lana said...

Salam.

hurmm..tak macam stress pun ko lynn,hahahaha

Ak nak bagi cdgn pun, ak tgh pening gak ni,huhu. Memang kalau dah semangat, semua benda nak buat smpai tak tahu mna yg priority..

Tinta Lana said...

Laa ko ni lynn..ada ke patut suh ak teka2..menambahkan stress ak je,hahahaha

Mana ak tau.. ak dah la failed bila suh teka2 ni, nangis mcm ni T__T

Ko perli ak ke apa.. tau la muka ak langsung takda iras lana lang.. muka ak serupa mcm bidadari laa ---> muntah berdarah tak? hahahaahh

Lynn Damya said...

Eima : haha tu lah kak, lain org lain minatnya nih :D

Heartbeat : hahaha, tak dapek den nak nolong la syg klw cmtu, hihi

Lana : tggu, aku komen kat blog kauuu, hahaha...tak stress yerrr...