Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 5 February 2016

Throwback Gambar Kahwin Belah Aku

Salam and hi (n_n)


Okay sebab dah lama tak update blog, cerita yang dikumpul pun semakin banyak sampai aku berhari-hari duk fikir camne nak tulis ni. Hahaha! So, takpelah...meh aku bawak korang 'pergi' ke majlis wedding aku hari tu ye. Aku tau ramai yang tak dapat pergi kan, so inilah masanya untuk masuk ke dalam mesin masa Lynndamya~~ Muahahaha!! Okay, jemput lah masuk ye semuanya... (n_n)

Aku pilih untuk sewa medan selera ni sebab aku suka konsep dia macam open-air gitu, plus banyak bunga hidup. Aku kan pencinta alam semulajadi~ Hahaha! Dan disebabkan dah banyak bunga tu lah aku hias majlis aku ni ala kadar je. Sebab aku rasa bunga hidup tu dah macam best dah, tak yah nak letak artificial flower lagi dah! Bagus dan jimat! #akusuka


Tu masa mekap, dah siap mekap duk dalam bilik mekap tunggu rombongan belah lelaki sampai. Dengar je bunyi kompang, terus nervous aku sebab aku kena duduk kat pelamin, al-maklumlah, orang Johor kan kalau kahwin ade tol~~ hahaha so mari kita kenakan mereka!! Muahaha ;D

Korang nak tahu tak, aku sebenarnye kannn~ terlupaaaaaaaaa nak bagi beliau payunggggggg...wuwahhhhh kesian betul suami aku :'( Sadis rasanya pengantin jalan tanpa payung. Adoyai, camne lah boleh terlupa pasal tu. Tapi takpe, kalau pasal tol aku tak lupa. Hahah!

Eheh, terajin pulak ngeditnya. Haha, apapun memang meriah masa kejadian tol ni berlaku even tak ramai yang participate. Semua dasar pemalu nak mintak duit, kecuali pengapit aku tu. Beliau ibarat 'kepala' tol, so dia dapat 3 sampul duit. Tak tau lah kalau dia betul-betul dapat sampulnye saje. Hahahaha ;D

Okay, itulah dia moment-moment kahwin aku. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan terima kasih kepada sedara-mara dan kawan-kawan yang datang untuk memeriahkan majlis. Paling aku puas hati adalah dapat DIY pelamin dan dekorasi majlis dengan tema putih pelangi, macam yang aku impikan. Yeayyyy!! Nanti aku cerita details pasal tema tu okay! Thanx sudi bace! :D

P/s: Gambar majlis bertandang belum update lagi ni. Waduh2..banyaknyeeeee T_T


10 comments:

Anonymous said...

selamat pengantin baru..

Mohd Shahril Fawzy said...

Lawa lawa gamboooo. Anyway, mesti rindu moment tu kan? :)

miss eimanhikmah said...

simple majlisss..sukeeeee

IntaNBerliaN said...

alahaiii cantiklah awak ni

Diana Rashid said...

.. pelamin tu Lyn..akak suka la..itu sewa ke buat sendiri..?

eima said...

aku suka konsep mcm ni ... semua buat senjdri ....aku kagum ...lawa nye ko dik

Raz said...

wahhh dah kawen.. tahniahhhhh..sweet sangat...

haha org johor mata duitan ..LOL

cantik2..

semoga bahagia till jannah..!! :)

Mommy Cici said...

lawa nya semua gambar. hahaha kelakar je . i ada dengar jugak pasal tol tol ni. nasib laki u dah tahu awal awal la. ada ke kes pihak lelaki taktahu? kalau tak mesti kecoh kan babe =p

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Lynn, aku datang ni semata nak nengok gambo wedding ko je lynn, hahahahaampunn, hahaha

Cantiknya, manisnya, ayunya..ayu tak berapa,hahaha, aku gurau2an ok.

Alhamdulillah, semoga berpanjangan hingga kesyurga, amin.. :)

ummu nuha said...

hai..

Dari baca posting psl mesin jahit, terlajak ke posting ni pulak. hehhee.. tahniah admin.. Selamat pengantin baru.. :)