Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 10 October 2012

Merepek Titanic (-_-')


"Aku rasa, sampai bila-bila pun,
favourite movie aku adalah filem Titanic"


Malam tadi aku layan jap, tapi aku skip-skip, sebab nak tengok part sedih je.
Antara part yang buat aku terharu adalah part dia buat trademark Titanic tu,
yang berdiri dekat bahagian paling depan kapal tu sambil depa kan tangan.


Masa tu kan ada soundtrack lagu My Heart Will Go On tu, huhuhu touching
sungguh scene tu, rasa macam nak pergi kat bahtera yang dekat Melaka tu je,
buat dengan bf aku, hahaha..


Then scene yang lagi mengharukan aku adalah scene masa Rose tiba-tiba
lompat daripada sampan pergi ke kapal besar tu. Mula-mula sedih dah tengok
Jack kat atas, pandang Rose. Wuwuwu, bila dia lompat je naik kapal besar semula
dan kejar Jack, huhuhuhu sedihnya ~~~~ :'(


Part tu lah aku rasa tak boleh blah, aku layan saja-saja tanpa mood pun, boleh
feel habis pulak tadi, rasa sayu sungguh, hadoi~~ (-_-')


Part ketiga yang sedih ialah masa Jack beku..wuwuwuwuwu T_T 
Pendek kata, semua scene lepas kapal terlanggar ice tu adalah scene yang
menyedihkan jiwa dan raga aku nih, uhuk2 T_T...sampai captain kapal biar diri
dia kurung dalam bilik kawalan tu pun, aku sedih dah tengok dia mati camtu..


Wuwu, lepas tu tengok scene couple yang dah berumur sangat terpaksa je lah
berbaring sama-sama atas katil, sebab tak berdaya nak selamatkan diri. Ibu-ibu
pulak tidurkan anak-anak kecik mereka dan cerita kisah-kisah yang ala-ala
happily ever after and immortality, even diorang tahu bakal anak-anak kecik
mereka tu, jap lagi mati... :(


Waaaaaaa....sedih betul citer Titanic nih ! Legend ! Memang legend habis !
Lagu dia pun, perghh...tersentuh jiwa aku nih...wuwuwu
'My Heart Will Go On' tu...isk2...


....


....


...



Motif sangat entry aku kali ni hah??
zzzzzzz....






15 comments:

Fyfy Liew said...

Hahaha peminat tegar titanic ke? :P

reenapple said...

haha. aku daa lupa sama ada ak ada feeling ke tak masa layan citer tu..haha. Aku kekadang jenis yg tkde perasaan bila tgok cerita.. huhuh

-meeSUPERGIRL- said...

YANG PART JACK BEKU TU YANG TAK MENAHAN . huhuk! T.T . ahh jgn lah skip . nanti mane boleh tetiba nak sedih. haha . kne amek feel dulu .. hehe

Nong Andy said...

aku suka lagu tu.. smpai aku hafal liriknya.. (sekarang ni half jer la boleh nyanyi)

movienya panjang sangat letih nak tunggu habis hehehehe... lagipun sad endding. Tu yg buat aku tak addic hehehe...

Lynn Damya said...

fyfy : Yup !! hahaha

Reenapple : wuuu akulah manusia paling feel bila menonton filem, kau tau (-_-') hihi

mee : haha kannn sedih sgguh ! haha skip pun dh feeling, pe lg klw xskip, mau berbaldi air mata nt :p

nong andy : hahahaha aku addict movie yg sedih je..kenapa lah aku kan , ish3

Anonymous said...

perghhh ttba tringat part i nangis yg ibu2 tdurkan anak2 tu..part tu mmg sedih gila huwaaa...

yg sentiasa menyibuk,
BS.... @>---- bunga utk u :)

Lynn Damya said...

Jirah : hahaha u pun nangis ke tgk Titanic yg, hihi tidak ku sangka~~~ :p thanx bg bunga, tp nk sejambak lah, haha :D

haz said...

titanic the best!! hihi

Si Matatajam said...

Mmg suka layan crita titanic ni..lagu dia pun best sgt..

Si Matatajam said...

M follow sini yek..

boni kacak said...

samalah kita.. saya pun suka sangat tgk titanic tu

Lynn Damya said...

si mata tajam : hehe thank you follow sy semula :D

haz : haha best kan :D

boni kacak : hihi (n_n)

Anonymous said...

satu hari satu..kumpul nnt jd sejambak
@>-----

syakirah izwanie said...

Hahahaha. Entry khas untuk Peminat Titanic. Cerita tu memang beeeest sangat. *Thumbs up*

Lynn Damya said...

Jirah: hahaha..baaikk...sy kumpul kan :D hihi

Syakirah : haha tau xpe... ;D