Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 5 October 2012

Kehidupan Aku Setelah Bertukar !!


Bertukar !! Bertukar !! 

Yaaa...siapa cakap biznes ni sonang haa~~ siapa cakap kerja di rumah itu
best haa~~~adoi kalau tak kena gaya, boleh lingkup bisnez kau tahu~~


Most of my readers and friends dah tau yang skang ni aku adalah seorang
mesin jahit. Tiap-tiap hari aku mencipta bantal handmade. Rajin kan aku ! Hahaha


Skang ni life aku, masih stabil aku rasa. Yelah aku pun duduk dalam rumah, bukannya
atas kapal yang terumbang-ambing pun kan. Memang lah stabil habis ! Buat masa
sekarang ni, aku dah full time menjaga bisnes aku. Alhamdulillah, dari kecik aku berangan
nak bukak kedai sendiri, tercapai jugak cita-cita murni aku ni, hihi (n_n)



Bukan senang sebenarnya tau, tetibe je bukak bisnez.Kat rumah tu, ada dua orang
kuat di belakang aku iaitu mak aku, seorang advisor aku. Beliau selalu tegur
pasal jahitan aku. Wuwuwu T_T

Dan yang kedua ialah abah aku, seorang 'along' yang sedia meminjamkan duit tanpa
meminta wang bayaran semula mahupun yuran perlindungan. Hihihi


So, life aku sekarang berkisar tentang felt, alat jahitan dan facebook. Communicate
dengan customer through Facebook. Macam-macam ragam customer, itu satu
cabaran juga, sebab diorang ni kalau jadi customer memang menegakkan prinsip
'customer always right'


So..memang kita kena layan baik2 (n_n) Hehe <3 div="div">
Owh ye, ini crafting space and crafting stuff aku ;)



tapi itu masa awal-awal je (-_-'), sekarang kalau aku buat kerja, satu bilik aku kerjakan
betul-betul. Hahaha, colourful bilik aku dengan warna-warna felt tu.


Top view, bahagian lantai yang kosong je tu adalah tempat aku duduk membuat kerja :D

Kebersepahan yang nyata ketika kerja-kerja pembedahan sedang dilakukan~~~~ (u_u)


and..sometimes before aku menjahit, aku perlu tunjuk sketches dulu pada customer,
biasanya untuk mereka yang nak buat special request lah..




So far so good lah, i love my life now ! (n_n) Alhamdulillah~~












9 comments:

dear yayah said...

wah, bgusnya dpt jd businesswoman ^^ gud luck with ur job rite now .. he he

Nong Andy said...

wah..wah.. wah...

berbakat.. memang berbakat...

Fyfy Liew said...

Wah bisnes smakin maju ye Lynn. Goodluck! :)

Nurmujahidah Ismail said...

semoga sentiasa berjaya dengn bisnes,, and bisnes diredai sentiasa,, amiin,, :D

Zaza Ridzlan said...

goodluck damya...wah..cantik hasil kerja...teruskan =)

Ayuni said...

kreatif!

Sarah Mohd Saleh said...

untng laaa da jd bsnesswoman.hihi.xcited pulak aku nak dpt bantal dr kau nanti.hihi

Nong Andy said...

maaf sayang..

anda telah di tag

http://lovingustory.blogspot.com/2012/10/impian-mampu-abang-stalker.html

cici tembikai said...

Ya Allah lama tak contact I taktahu my -blog-bestie ni dah jadi bisneswomannnn . waa . comel gila page u . nnt I nak kacau lah =p hikhokk. all the best dear .