Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 15 May 2015

Siapa yang lebih banyak kerja..?



A : Buat 1 kerja susah, sehari tak siap-siap
B : Buat 7 kerja susah, sehari boleh siap

Soalan
Siapa yang lebih layak untuk cakap yang dia banyak kerja?

Susah tau kalau orang perasan diri dia yang paling sibuk. Padahal dia sendiri yang lambat-lambat buat kerja, lepas tu nak 'panas' nampak orang lain relax. Kau tak tau orang yang relax tu sebenarnya dah siapkan kerja yang lagi banyak daripada kau, sebab dia tak lengahkan kerja macam kau. 

P/s : Dapat beza tau siapa yang betul-betul bz dengan siapa yang buat kerja meleweh sampai kerja satu pun tak siap-siap.

3 comments:

eima said...

huhuh dengki betui ....selalunye org camtu kaki ampu ..betui tak

hana hadi said...

Hana bkn orangnya..tp hana banyak keja dpt siapkan dlm 1 hari.hehe nampak x hana org yg sibuk itu.ngeee

Rapunzel Cikilolo said...

hahahaha.

aku dah biasa dah macam tu kat ofis ni. dan one more thing, orang yang buat lebih banyak kerja lebih banyak salah kan?