Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 5 August 2015

Apesal Ada Pop Up Advert Kat PC aku??

Salam.
Sangat men-tension-kan bila segala web mahupun blog yang aku bukak mesti ada keluar pop up advert durjana nih. Penuh sampai 5 bijik iklan sekali dia keluar tahu. Menyemak betul ahh!!

Aku try buat satu tutorial cara nak hilangkan pop up advert ni (sumber google) iaitu:

i. Klik bahagian atas kanan, icon yang bergaris-garis tu...
ii. More Tools - Extensions

iii. Delete segala benda yang tak perlu di situ.

iv. Refresh web yang kita bukak tu.

Cara ni aku buat dekat laptop aku kat rumah tu memang berkesan, tapi kat PC ofiz ni aku buat memang kat web or blog semua takde pop up dah, TAPIIII....

Bila aku refresh dashboard blog, kosonglah pulakkk...aihhh tensen gua...so skang ni terpaksalah ngadap je blog or web dengan memangkah segala pop up advert yang menyemak tu. Susah betul lahhh...anyone knows kot ada cara lain...wuwuwu T_T

UPDATE!! Okay, problem dah settle! :D

Caranya, tengok di bahagian iklan-iklan durjana tersebut, akan ada tertulis nama publisher dia. Then, pergi ke Control Panel - Add or Remove Program. Cari nama publisher tu kat situ, sebab bila kita download something, kadang-kadang ada benda durjana yang terikut download sekali macam benda-benda cenggini dan lebih kejam, ia ter-install secara automatik. So, remove (uninstall) je. Siap!


4 comments:

eima said...

tatatu la dik ...advert tu pun aku tatau camne rupanye ....

Nadia Johari said...

hahahha..kalau ade pop pup iklan pastu takleh klik memang takla singgah

An Najwa said...

kita senasib.

saket hati pula kite.

try guna browser google chrome, berderet2 advert keluar. At las tension sgt trs uninstall chrome.

Skrg guna broser mozilla, aman sikit hidup.. ^_^

hidayu ayumie said...

dulu ada gak pop up je
geram btl nak clik satu2
skg da setel da