Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 4 August 2015

Lirik Lagu Fynn Jamal 'Suatu Yang Pernah'

Salam.
Aku baru je dengar lagu ni kat Hot FM tadi, versi akustik. Satu yang aku suka tentang Fynn Jamal ni adalah lirik dia hidup. Ada jiwa. Lirik dia real, macam lirik lagu Avril Lavigne. So, meh hayati lirik lagu ini. Mengisahkan perasaan orang yang kehilangan cintanya...

Suatu Yang Pernah


Habis sudah madah
Tak ada satu pun yang tertinggal
Setiapnya telah
Kau ambil dan terus kau jual

Seolah tak pernah memakna apa
Seolah tak pernah kau inginkannya
Seolah- tak pernah

Dikutipku bila sudi
Di bila tidak, dibiar mati
Dan lebih menyakitkan
Ku tetap tunggu di tepi jalan

Seperti tak pernah ku ada harga
Seperti tak pernah kita bersama
Seperti tak pernah kau mahu aku
Tak pernah rindu
Tak pernah rayu
Dulu

Terlebur hancur kebal rusukku
Berkecai sepai, terpecah belah
Terima kasih atas ajarmu
Cinta tak wujud
Ah, tak pernah

Dan dengarkan jeritku
Jujur tak terfitnah
Kau hanya bagiku
Suatu yang pernah
Suatu yang pernah

Takkan ada apa
Yang mampu untuk buat kau pulang
Bila sudah tiada rasa
Bikinlah apa, tetap kau terbang

Takkan ku pujuk kau jangan pergi
Takkan ku minta kau fikir lagi
Takkan ku paksa renung semula
Takkan ku suruh apa-apa
Takkan ku izin tubuh dibuka
Takkan ku pamer reput di dada
Takkan ku lemah
Takkan ku goyah
Takkan ku biar tubuh didarah


Terlebur hancur kebal rusukku
Berkecai sepai, terpecah belah
Terima kasih atas ajarmu
Cinta tak wujud
Ah, tak pernah

by Fynn Jamal

P/s: yang aku bold itu bagi aku adalah part yang paling best dan boleh jadi kekuatan dalaman untuk orang-orang yang sedang bersedih kerana ditinggalkan. 


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

layannnnnnnnnnnnnnn

eima said...

lagu pe ni tak penah dgr ... hehehe aku kan tak suka dgr radio ... tp klu buka hot fm pun sbb nk dgr celoteh amkrew je ..... lagu tak amik port .... kuikui

Diana Rashid said...

ramai yang buat entry pasal Fyn jamal hari ni..

Raz said...

best jugak lagu ni.. layan..