Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 10 May 2012

Dunia Semakin Kejam?


First of all, dunia tak pernah kejam pada kita :)
Yang kejam adalah kita, manusia...

Aku rasa majoriti tau dan dah tengok kan video yang
beru tersebar kat facebook hari ni...?


Banyak persoalan yang aku terfikir bila tengok video tu...


1. Kenapa sanggup dia belasah bayi tu macam tu sekali?
2. Dan apa punca sebenar?
3. Apa motif dia sanggup rakam dan upload video tu?





Ini....apa yang aku rasa....


Dia gila. Tekanan. Depression !
MUNGKIN sesuatu terjadi antara dia dan ayah budak itu,
dan dia tak dapat lepaskan tekanan perasaan itu lalu bayi
kecil itu jadi mangsa.
MUNGKIN....

MUNGKIN, dia jadi begitu kerana ayah budak itu....

MUNGKIN, dia rakam dan upload video itu untuk mengugut
ayah budak itu supaya kembali padanya...
MUNGKIN....


Semua itu kemungkinan saja, sebab yelah, manusia
akan mentafsir terus dari apa yang mereka lihat.


Memang perempuan itu sangat kejam kerana tergamak
belasah bayi tu sampai macam tu. Takde perasaan keibuan
ke dalam diri dia? Takde sedikit belas kasihan ke bila
dengar bayi tu menangis kesakitan?


Kalau fikir secara logik, memang gila !

Tapi, kalau fikir secara psikologi, MUNGKIN semua kemungkinan
di atas juga menyumbang kepada perbuatan kejam wanita itu.


Siapa tahu, kan?

BTW, jawapan nya ada kat sini NEWS


Report by : Inspector Gadget



1 comment:

reenapple said...

betullah... si pelaku itu gila.. =)