Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 1 August 2012

Happy Friendship Day for F.R.I.E.N.D.S ( 1st August)


Korang !!!!
Hari ni 1 ogos lahhh.....
Hari ni Happy Friendship Day !!


Eh, korang tak tau ke hari ni sambutan persahabatan? Meh kita baca jap :


Sejarah Friendship Day

Friendship day ni ialah hari kita meraikan kawan-kawan, dan telah
diraikan sejak bertahun yang lalu di Amerika Selatan. Friendship Day
diperkenalkan dan disambut secara rasmi bermula pada tahun 1958.

Pada asalnya, sambutan ini diperkenalkan oleh industri kad ucapan,
yang memperkenalkan sambutan ini melalui pelbagai jenis kad ucapan
untuk dihantar kepada kawan-kawan pada hari sambutan tersebut.

Selain kad ucapan, hari Friendship Day ini juga makin tersebar
melalui medium digital seperti online/digital card, mobile SMS dan
sebagainya.

Pada awal perkenalan sambutan Friendship Day, tarikh sambutan
adalah berlainan mengikut negara masing-masing, tetapi telah
diselaraskan kepada tarikh universal iaitu pada 1 OGOS tiap-tiap tahun.

Jadi, aku nak wish kat kawan-kawan aku di alam realiti mahupun
di alam maya dengan ucapan :


Yeaaaayyyyy (n_n) !!

Boleh jalan-jalan dengan kawan~

Boleh panggil hujan karaoke dengan kawan-kawan~

Boleh mintak penampar free daripada kawan-kawan (selama ni berbayar kot)

dan boleh hug-hug sikit~~~ (utk sama jantina je ye kanak-kanak sekalian)

Owh ye, aku rasa pic ni cute sangat :


"Happy friendship day, untuk kawan-kawan aku semua...."

12 comments:

Fyfy Liew said...

Wah! Friendship day pula ek? Happy friendship day too Lynn :D

putryteya said...

waa , taktau pulak hari ni friendship day ! :D
hari ni pulak besday kawan teya . untunglaa .


Happy friendship day , awak :)

..cik gugu.. said...

epy friendship day kawan !

eh aku da email , ade tak ?

Lynn Damya said...

Fyfy : Thank Q fyfy ;D

tEYA : Hahaha, untunglah kawan teya tu, hehe TQ :D

Lynn Damya said...

gugu : ok2 jap g ak cek ok, haha :D

Zaza Ridzlan said...

hepi friendship damya..selamat sahur =)

-meeSUPERGIRL- said...

selamat hari sahabat ! :)

E'in said...

happy friendship day.. :)

Lynn Damya said...

Mee : Thank Q supergirl :D

E'in : hai thank Q awak :D

Nong Andy said...

cawan itu sunnguh cantik..

walaupun lambat nak juga ucap.. happy frenship day :D

Lynn Damya said...

Nong Andy : haha betul tu, and thanx..happy friendship day jgk utk akak :D

Sarah Mohd Saleh said...

kalau iktkan hari2 friendship day ye dakk. ;))