Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 11 December 2011

Jom Buat Hadiah Kreatif Untuk Yg Tersayang :D

Assalamualaikum and hi readers. Okay, I wanna teach you on how
to make a little surprise for your special boyfriend or girlfriend by
using small budget only ! :D Let's see how am I doing this :

1. U need a pieces of polysterine (sorry don't know how to
spell) or formboard

2. Then cut it into cute heart-shape like this

3. Tied the heart-shape on the top with thread, i use white colour
of thread so that it doesn't look contrast with the formboard.

4. Cut another pieces of formboard, until you get it like this :

5. Tied the heart-shape on the middle of the 'frame' gently like this:

 and for the final finishing, you can added any pattern or motives
to make it more interesting. But, don't make it too fancy or too
cute because most of men/boy refuse cute thing !I've choose
white and simple for it :)


It is easy right? So, what are you waiting anymore, grab some
chances to attrack his or her heart without big money,
and you can show your creativity too. :)
That's all thank you, for those yang dah try buat sweet-craft ni
digalakkan meninggalkan komen kat sini, boleh share creativity
kan?



12 comments:

Alieza Dayasari said...

sweet sih....
tapi malu lah nak bg.. hihi.. mcm romantik sgt plak.. hehehehe

owner : Lynn said...

Alieza : haha la knape nk malu, try je bg, mesti dia suke..klw dia xsuke..siaplah dia..hehe :p

cik lollipop syada said...

comel dah kreatif , lagi satu save bajet . like2

owner : Lynn said...

cik lollipop : hehe thank Q,yup klw nk wat surprised, kdg2 xperlu mahal, guna creativity pon dh cukup, harap si dia hargai :)

cik lollipop syada said...

betul ! i sokong . kadang2 yang murah ni lah yang ikhlas kan . buatan air tangan sendiri pulak tuh . xD !

owner : Lynn said...

cik lollipop : haaa tau xpe, nmpk sikit keikhlasan & kesungguhan nya tuu kan..hihi (n_n)

yaya_flanella said...

comel!

Ayu Na said...

cute! dh lama xbuat DIY nih..hehe :)

owner : Lynn said...

yaya : thank Q :)

cici tembikai said...

babe :D nak tryyyyy :D
I suka bagi handmade kat sang bf tak kisah lah kad ke apa ke surat pun -.-' tapi si jejaka ni tak hargai -.-'' dia kata sampah . kbai -,-;

owner : Lynn said...

Ayu Na : Hehe thank Q :) DIY tu ape ea? haha :p

Cici : hai cici :D same lah sy i pon suke bg kt bf i, haha laa ye ke, u sekeh je pale dy, biase ni xhargai org buat penat2 ye..hihi :p

engku.efiesya.nur said...

Dah buad . Dia suka . Hehe :D