Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 29 November 2012

15 Foto Keindahan Alam Semulajadi yang menenangkan (terapi)


Aku teringin nak buat rumah yang dekat dengan alam semula jadi.
Jauuhhhh dari bandar, dan jauh dari teknologi.

" Biar aku hanya menikmati keindahan alam semula jadi di sana~
  Menghirup udara segar...sejuk dan nyaman...
  Memandang hutan dan pokok-pokok...seluas mana pemandangan pun
  biar hanya hijau yang mendamaikan~
  Biar aku sentuh daun-daun yang masih sejuk berembun
  di waktu paginya..
  Sambil merasakan kehangatan matahari pagi
  yang sungguh selesa~ :) "

Okay dah ambil mood? Jom terapikan jiwa dan mata anda dengan
ketenangan dalam foto keindahan alam semula jadi ini :



breath in...breath out, people :)



Biri-biri yg bulat (n_n)


arhh rasa nak pergi mandi sungai pulak (>_<)


Bayangkan bila kita datang dekat je, rama-rama biru ni terbang semuanya~
Cantik kan ? :) Ala-ala Alice in Wonderland gitu :D


My favourite photo ! :D


Diet yang sihat ! :D


Yang aku tahu, alam semula jadi itu memang sudah cukup indahnya, jadi tak perlu
nak over editing sebab ia hanya akan membuatkan foto anda nampak tidak natural :)

Kalau anda memang benar-benar pencinta alam, like page ini di FB : I Love Nature
sebab page tu memang selalu update foto-foto macam yang aku tunjuk tadi :)

Kadang-kadang kita bersusah-payah pergi klinik, jumpa doktor, makan itu makan ini,
pergi shopping habiskan duit sebab kita tension. Kita tak sedar yang sebenarnya, dengan
memerhatikan alam semula jadi, fikiran kita akan jadi lebih tenang, damai dan ringan. :)

Mungkin lain orang lain caranya, tapi cara ini berkesan untuk aku (n_n)
Okay itu saja, terima kasih sudi datang :)

psst : bestnya dapat duduk kat sini \(n_n)/



6 comments:

Nong Andy said...

oh tuhan... indahnya...

Lyn.. aku rasa macam nak kidnap jer.. terutama burung n rerama tu :D

Afiqah Adzan said...

cantik sangat !

Fyfy Liew said...

Rasa tenang sangat. Ini bru tgk gmbar,belum lagi pergi tempat tu,kalau pergi tempat tu rasanya boleh baring2 sambil menikmati keindahan alam. Hihiks!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la :-)

FAIZAL HAEDEE said...

cantik suhanallah...

ANNA MARIANA said...

cantik sangatx10 :)