Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 23 November 2012

Misteri Bunyi Sistem Penggera di Pejabat


Korang~~~nak dengar cerita hantu tak~~~
Hihihihi (n_n)
Okay, sumber cerita ni adalah daripada
Kawan Baik Saya (n_n)
Aku ringkaskan ceritanya yang penting-penting je ye :


( Sila imagine kan di tengah malam yang sunyi,
anda berada di office dengan beberapa rakan sekerja anda )


Satu malam tu,
dia dan kawan-kawan office dia balik lambat
Kena stay back sebab banyak kerja
Jadi, lepas siap semua kerja
Aku tak ingat dalam jam berapa,
mereka pun keluar lah dari office

Dan dekat office mereka ni,
ada pasang sistem penggera
Untuk elak kan pencuri / penceroboh masuk
So, orang last akan set semula nombor pin sistem tu
Dan tutup pintu..
So kalau orang lain main pecah masuk je
Memang berbunyi lah penggera tu..
Ala korang pon tahu kan,
mesti ade sesiapa yang dah pasang kat rumah..

Okay so lepas tu, mereka pun
turun lah ke bawah,
masing-masing nak balik dah..
Office mereka kat tingkat 3,
mereka dah turun sampai bawah..

Tiba-tiba.....


Penggera tu berbunyi !
Memecahkan kesunyian malam masa tu.

Kawan aku ni dan member-member dia pon
bergegas lah nak naik semula
office mereka yang dekat tingkat 3 tu...

Tapi...


Apabila mereka sampai di tingkat dua,
ketika diamati betul-betul..
Ia bukan lah bunyi sistem penggera itu...

Bunyi itu adalah bunyi wanita mengilai....
yang menyerupai bunyi penggera itu


" Hieeehieeehiieeeeehieeee~~~~"


Hmm..korang pernah terfikir nak pasang sistem penggera di rumah?
Fikir betul-betul.
Jangan biarkan diri anda di selubungi....mistewiiiiieeeee~~~

...

...

...


CUT !!!!

(semoga pic baby ni dapat melegakan perasaan korang tadi, hahaha)


Seram tak?
Aku sebenarnya tak reti nak tulis entry seram-seram macam ni,
kalau bercakap tu reti lah

Haha btw maaf lah kalau ada antara korang
yang menyesal baca entry seram ni.
Tapi, ianya memang kisah benar dan Alhamdulillah,
selepas diadakan kenduri dan bacaan Yassin,
benda tu makin kurang mengganggu di office tersebut :)

Korang ada kisah seram jugak?
Meh lah share link kat aku, hihihi
Owh btw ni kisah hantu yang lain, enjoy ! (n_@)

Misteri Bilik Sebelah
Pengalaman Seram Crew Filem (3)
Pengalaman Seram Crew Filem (2)


7 comments:

Nong Andy said...

ohsem...ohsem.. aku suka ini!!!

sempatlah gak rasa seram tadi jap :D

Gugu Suseno said...

oit oit .. rndu gle kt kwn2 blogger . kau cntek kat header tu :D

Lynn Damya said...

Nong Andy : hahaha thank you sbb membace dgn feelingnya (n_n)

Lynn Damya said...

Gugu : hahaha rindu kau jugak, haha tutup mater pon cntik ye? alhamdulillah~

hnahdy said...

moral : jgn pasang penggera.hehe

ok gambar mata tu mengejutkan.huhu

Lynn Damya said...

Hnahdy : hahaha saje bg besauuuu sikit bia terkejut, hihi (n_n)

Anis Farhana said...

Ohh , menyesal je baca . tetiba jumpak mata pulak . huhuhuhu *peluk mak* :). hieehieehieee