Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Wednesday, 29 January 2014

McDonald Kasi Free Maa...... :D


Salam. Alkisahnya, aku dah lama tak makan McD, jadi hari tu aku pun pergilah
drive thru dengan mak aku. Order punya order, aku pun tambah side order
Apple pie ni :


Dah lepas dapat dan bayar, kami pun blah lah pulang ke rumah, dengan rasa
lapar dan excited nak makan McD. Sampai je rumah, aku keluarkan lah
makanan yang aku order tadi, untuk letak atas meja, dan eh?


Bila aku order nih :


Aku belek-belek tengok packaging dia, nak tengok ni pie apa sebab takde
tulis, nak kata Banana Pie takde macam bau pisang pulak...Musykil~musykil
so aku belek resit pulak....

Nampak tak yang aku kotakkan pink tu, rupa-rupanya ia adalah
Pineapple Pie ! Free of charges saja :D
Yeayyyy ! Free rupanya.

Aku memang suka benda-benda free macam nih! Hahaha...aku tak tahulah sejak
bila promosi percuma Pineapple Pie ni berlangsung, tapi yang penting aku dah
dapat. Tak tahulah sekarang dapat free lagi ke tak. Hehehe... so malam tu,
menu aku adalah ini :

Set of  Double Cheese Burger + Apple Pie + Pineapple Pie
yang sedap rasanya ! :D

Okau tu je, thank you sudi singgah sini (n_n) Btw, aku suka yang Banana Pie tu,
tapi McD dah tak buat lagi yang tu, apesal entah :( Aku je yang suka agaknya~


#2 Bantal Felt Handmade (TEMA KUNING)


Salam. Bantal handmade yang diperbuat daripada felt kini memang sangat
trendy dan popular dijadikan sebagai bantal hiasan, bantal peluk-peluk dan
sangat-sangat sesuai dijadikan hadiah untuk apa-apa saja majlis. Jom, tengok
bantal-bantal handmade daripada Hummy Lovey, entry kali ni aku nak share
bantal handmade yang berwarna kuning saja, hehe :

 









Okay, itu saja. Semua gambar dan design di atas adalah milik Hummy Lovey
sepenuhnya. Berminat nak order, boleh pm aku di Sini

Terima Kasih (n_n)


#1 Bantal Felt Handmade (TEMA PINK)


Salam. Bantal handmade yang diperbuat daripada felt kini memang sangat
trendy dan popular dijadikan sebagai bantal hiasan, bantal peluk-peluk dan
sangat-sangat sesuai dijadikan hadiah untuk apa-apa saja majlis. Jom, tengok
bantal-bantal handmade daripada Hummy Lovey, entry kali ni aku nak share
bantal handmade yang berwarna pink saja, hehe :















Okay, itu saja. Semua gambar dan design di atas adalah milik Hummy Lovey
sepenuhnya. Berminat nak order, boleh pm aku di SINI

Terima kasih (n_n)


#3 Bantal Felt Handmade (TEMA HIJAU)


Salam. Bantal handmade yang diperbuat daripada felt kini memang sangat
trendy dan popular dijadikan sebagai bantal hiasan, bantal peluk-peluk dan
sangat-sangat sesuai dijadikan hadiah untuk apa-apa saja majlis. Jom, tengok
bantal-bantal handmade daripada Hummy Lovey, entry kali ni aku nak share
bantal handmade yang berwarna hijau saja, hehe :












Okay, itu saja. Semua gambar dan design di atas adalah milik Hummy Lovey
sepenuhnya. Berminat nak order, boleh pm aku di Sini

Terima Kasih (n_n)


#4 Bantal Felt Handmade (TEMA BIRU)


Salam. Bantal handmade yang diperbuat daripada felt kini memang sangat
trendy dan popular dijadikan sebagai bantal hiasan, bantal peluk-peluk dan
sangat-sangat sesuai dijadikan hadiah untuk apa-apa saja majlis. Jom, tengok
bantal-bantal handmade daripada Hummy Lovey, entry kali ni aku nak share
bantal handmade yang berwarna biru saja, hehe :






























Okay, itu saja. Semua gambar dan design di atas adalah milik Hummy Lovey
sepenuhnya. Berminat nak order, boleh pm aku di Sini

Terima Kasih (n_n)

Tuesday, 28 January 2014

Yeah this is my drawing...'real' drawing...


Salam. Baik gembira mahupun sedih, aku suka menconteng. Tapi, contengan
yang aku rasa paling bermakna dan paling 'cantik', adalah ketika aku sedang
bersedih. Memang laju je tangan aku menconteng demi melepaskan perasaan
aku tu. Ia seperti suatu karya yang 'ikhlas' kerana berbekalkan perasaan yang
sebenar. Ini antara yang terhasil daripada rasa sedih itu :










Ini bakal aku olah secara digital untuk dijadikan sebuah artwork aku..
itu pun kalau ada banyak masa...Hehehe
Ini pula link drawing-drawing / artwork lama aku :







Kliklah kalau nak tengok, hahaha...poyo betul sediakan banyak-banyak link :p
Okay tu je lah aku nak kongsi kat sini. Satu tentang aku, aku memang tak reti
nak lukis watak yang senyum. Bukan tak pernah cuba, tapi setiap kali aku cuba,
mesti gagal. Lagipun aku tak minat buat karakter yang senyum dan ceria je
memanjang. Tak feel~ gitu. Hehehe okay, that's all. Bye~

WARNING : TIDAK DIBENARKAN GUNA ILUSTRASI INI
TANPA KEBENARAN AKU. KALAU TAK, AKU MAKAN KAU~
HAHAHAHA ! 
(p/s: satu-satunya artwork aku yang 'senyum'..itu pun senyum misteri..
hehehehehehehehe....)