Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Saturday, 21 July 2012

Puasa Pertama Tahun Ini :)


Salam. Hi. Semua dah sahur? Aku ambil kesempatan ni untuk
ucapkan selamat menyambut Ramadhan (dah sambut pun) dan
Selamat Berpuasa pada semua umat Muslim :)

Tahun ni, insyaAllah akan berpuasa selama sebulan di rumah sendiri.
Hihi~~ (n_n) tapi, masih teringat kemeriahan berbuka puasa
dengan kawan-kawan zaman-zaman study dulu. Owh rasa
sungguh tua bila dah habis belajar (-_-') Haha~

Teringat masa buka2 puasa kat KFC Alor Gajah
masa diploma dulu

Owh, btw mak aku dah masak ayam masak kicap malam tadi untuk
sahur. So, kira kalau bangun sahur tinggal nak tumis sayur je lah.
Nasi pon dah siap masak malam tadi.


Tapi, dugaan hari pertama, kami satu family bangun lewat. Tinggal
5 minit je sebelum habis waktu untuk sahur. Hahaha...


So, hari ni memang aku dah tau lah apa menu untuk berbuka hari ni :p
Hahaha...selamat berbuka y'olls (awal gila)


 

8 comments:

Cinta Misteri said...

Salam Ramadhan...

CiM bersahur di rumah mertua pagi ni. Harini pun insyaAllah akan berbuka di sini. Puasa ke3 barulah akan bersahur bersama mak ayah sendiri. Lagi pula 23 Julai ni b'day my mum

lynndAmya said...

Cinta Misteri : Ya ampun, maaf2 akak dh khawin rupenye,kena pggil akak ni..hehe :D owh yeke..sahur kek hari jadi lah nt, hihi (n_n)

Sarah Mohd Saleh said...

atototo ciannn.slmt puasaaa ;)

Lynn Damya said...

Sarah : Haha thank Q :D

nur fatinah mohammad shariff said...

akak, selamat berpuase jugak yee :')

Nong Andy said...

Dady: "eh.. bangunlah.. kau tak puasa ke?"
Mami:" "er.. kejap lagi.. 5 minit"
Dady: "Dah dekat 4.30am ni.. bangun.."
Dady pnaskan nasi, Mami masih lagu peluk bantal. dady makan sahur sengsorang. Bila masuk bilik Mami masih di buai mimpi indah. Dady gorang badan mami..
"Bangun.. masa sahur tinggal 5 minit je lagi" dengar je 5 minit mami bingkas ke dapur cedok nasi tanpa basuh muka hahahaha.. Bila tengok jam baru 4.15am. Dady dah kencing mami hidu-hidup ekekeke.. tulah! tak nak bangun..

Lynn Damya said...

Fatinah : hehe thank Q adik :D

Lynn Damya said...

Nong Andy : hahaha ok kisah anda sgt lucu banget sih ! kena tipu hidup2 dgn husband, hahaha akan ku ingt cerita ini smpai bila2, haha >_< kelakar2~~