Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 3 October 2011

Angker : Pengalaman Seram Krew Drama 'Cer Citer...Cer citer...'(2)

Kisah Kedua
Kejadian ini berlaku pada malam hari juga.... (err...memang lah malam kan) malam tu, mereka shooting di sebuah banglo usang yang lama terbiar, berdekatan dengan pantai dan terdapat sebuah menara untuk melihat pemandangan di puncak bukit berdekatan rumah itu. Suasana pada malam itu creah kerana bulan sangat terang.

Aktiviti penggambaran telah selesai, dan mereka sedang berkemas-kemas. Rahman (bukan nama sebenar) melihat pemandangan pada malam itu sangat cantik. Menara pemandangan itu sangat indah berlatarbelakangkan laut yang terdampar luas dengan bulan terang menyuluh di belakang menara itu. Pantas dia mengeluarkan kameranya, dan dihalakan ke arah pemandangan itu. Sedang dia meng'adjust'kan focus kameranya, tiba-tiba ada sesuatu berwarna hitam bergerak-gerak di hadapannya (dalam view finder tu). Rahman mengeluh dan diperiksa bahagian lensnya. Mungkin ada habuk, lalu dia lapkan lens kameranya itu.

Kemudian, lagi sekali dihalakan ke arah pemandangan itu, dan lagi sekali objek hitam itu bergerak-gerak. Dia tak dapat mengenal pasti apakah objek tersebut sebab dia hanya melihat objek itu hanya di dalam view kamera tu sahaja. Dia kesat lagi lenssnya, dan ketika itu dia memandang ke hadapan, ke arah tingkap yang berada di atas menara itu..........................................................G.u.e.s.s what he's saw???

Ada kepala dengan rambut yang mengurai dan mengerbang ditiup-tiup angin sedang main cak-cak dekat tingkap menara itu, okay !! Owh my God, aku yang dengar dia citer tadi dah macam............(-_-') errrr......Benda tu main cak-cak bukan secara mengejut, 'dia' keluar daripada tingkap itu ala-ala menjenguk keluar secara perlahan-lahan, masuk semula, keluar semula..perlahan-lahan....masuk balik....
Na'uzubillah hi min zalik !

Tak nak tergamam pulak Rahman ketika itu....terus mati niatnya nak ambil gambar dan teus blah daripada situ !

Kisah ini adalah kisah benar. Kepada para pembaca, diharap basuhlah kaki sebelum tidur, amek wuduk, dan bacalah ayat Qursi sebagai pendinding dan pelindung diri, ingat, baca dengan yakin ! Semoga kita semua dihindari daripada segala gangguan syaitan. AMIN~~

4 comments:

Eric said...

angker gile kalau aku yang jumpe bende tu dah aku besbol dia

owner : Lynn said...

eric: haha ko ingat kepala dia bola nk dibesbolkan? :p

cici tembikai said...

oh f -__- makanya janganlah mengambil gambar di waktu malam ye -__-

owner : Lynn said...

cici : tau xpe, klw nk amek pic mlm2 pon tgk port gk lah..agak2 ko kat tepi kubur, jgn memandai lah nk amek pic...naye kalau ade somthing bergambar dgn korg...huhu~~