Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 14 August 2014

Tak Suka Kek Rainbow


Salam...


Maaflah..aku ni bukan penggemar kek. Dan antara kek yang aku tak gemar nak makan adalah kek rainbow / kek pelangi ni.


Ya...memang tak dinafikan kecantikan rainbow cake ni memang sangat menarik, dan ala-ala surprised gitu kalau luar dia berwarna putih. Konon luar macam boring krim warna putih je, sekali potong wahhh colorful kek nya...haha~

Tapi, maaf aku memang tak rasa kek ni best pun, sebab...


Kek ni hanya cantik semata-mata dengan color yang over, tapi rasa dia takde apa-apa yang special..rasa biasa, rasa lembut dan manis semata-mata. Agaknya sebab masa dulu-dulu before try makan kek ni, aku ingatkan setiap layer ada perisa, rupanya takde. Tu yang agak kecewa weh..hahaha..kan best kalau setiap layer tu ada perisa dia masing-masing...


Merah - Strawberry, Orange - Oren, Kuning - Pisang, Hijau - Vanila, Biru - Mint dan Ungu - Keladi....

Barulah bestttt nak makan !! Hahaha...tapi harganya sepotong mau cecah Rm 10 lah kan~ haha :p

p/s : anyone yang geng dengan aku? hehehe~


6 comments:

rasyidah yusof said...

aaahhhh...sep sikit! sama!

I don't understand why semua org suka sgt kek ni. serious. kaler2 over.

dengan lidah kucing ea ada nama biskut tu. serious takut nak makan.

Diana Rashid said...

la..sama macam yang akak pikir..rupanya je yang cantik..rasanya sama ja macam kek span harga 5 ringgit kat tesco tu..hahahh..

nuyui a.k.a miss YUI said...

warna tu menarik..rasa sama je..ekeke

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

eima said...

aku pun xsuka kek sbb die manis tp rainbow kek x pnh mkn..sbb x tringin nk try pun

reenapple said...

LYn.. tapi kan kau suka warna warna rainbow... haaa. :P


Aku pun bukan penggemar kek. Aku makan time aku craving je. yeay! :D