Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 25 November 2014

Sedapnya Coklat MOKAYA


Salam \(n_n)/
Aku sukaaaaa makan chocolate mint. Semalam, aku pergi jalan-jalan kat Giant, lalu tempat coklat, dan aku ternampak satu jenis coklat yang agak unfamiliar bagi aku. Jenama Mokaya? Apakah?


See! Dah macam komik, memang aku terbeli lah kan, sebab grafik designer ni memang suka membeli sesuatu berdasarkan packagingnya. Haha~ so, aku dah terbeli...aku beli perisa mint yang warna hijau tu..

Besar dia memang macam kotak pensel warna. Coklat aku Naughty & nice, you alls~~
Before beli, check dulu. Okay buatan Malaysia dan ada logo Halal. So, pass untuk dibeli..hehe

Haaa, bar coklat dia pun cantik tau, ada corak-corak buah koko dan tulisan logo Mokaya tu sekali. Semangat nak makan. Coklat mint yang aku beli tu pun sedap gila. Berangin dan segar je sebab mint dia tu. Memang tak menyesal beli. Harga sekotak tu Rm8 lebih. Kalau tak sedap, mesti menyesal :p Haha~

Coklat Mokaya ni datang dalam pelbagai perisa iaitu:


Haa banyak kan! Packaging dia sangat menarik, dan tengah-tengah google tadi, aku berjaya detect designer yang buat ilustration pada packaging coklat ni kat page Behance.Net. Ni ha lukisan asal beliau sebelum diedit letak pada kotak coklat ni:

Designed by Denny Kotian, from Mumbai, India

Okay, nak tau pasal coklat Mokaya dengan lebih details, sila pergi sendiri ke laman web mereka iaitu MOKAYA CHOCOLATE. Sejarah penamaan Mokaya tu sendiri ada diceritakan dalam tu. Okay tu je nak share untuk chocolate lover sekalian. :D Bye~


P/s : Vochelle Mint Chocolate pun sedap tau!

4 comments:

sis ekinnuar said...

menselerakan la..huhuhu leleh dah ni...

jom joinm segmen saya
http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/2014/11/bloglist-cun-december-25-30-nov-2014.html

eima said...

aku mmg minat kartun2 ni tp aku tak minat coklat .. sbb aku tak suka mende manis ... kllu beli utk anak mmg aku telek2 abis2 kulit tu

ezyra daniel said...

wahh...baru tahu pasal coklat ni..nampak macam best je sebab banyak perisa..

reenapple said...

Aku suka Vochelle Mint with Almond .