Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 27 November 2014

Idea 'Kejutan' Iphone yang sangat kejamm !!


Salam \(n_n)/
Viral sungguh kisah orang buat kejutan guna Iphone sekarang ni. Dah murah sangat ke Iphone sekarang ni ek? Hahaha~


1. Kisah pertama, aku baca daripada blog Cik Balqis, ada seorang mamat ni bagi sebungkus nasi ayam pada awek dia yang tengah merajuk masa tu.

Nasi ayam bertukar rupa menjadi Iphone. Pling!!! Gila surprise kan? Slumber je pakwe dia beli i phone lepas tu balut guna paper dan tulis nasi ayam. Memang mengujakan~ hahah..btw untuk makluman, pakwenya itu seorang businessman, diorang pun dah nak berkahwin dah :D

2. Kisah kedua, tentang seorang suami buat kejutan kotak KFC untuk isterinya...


Pling!! Ayam goreng KFC bertukar menjadi Iphone...muahaha..betapa terkejutnya kejutan ini kan..kan..kan..

TAPI, dua-dua kisah ini tak boleh lawan kisah yang akan aku share di bawah ini. Kejutan ini merupakan kejutan yang sangat-sangat terbaik yang pernah dibuat orang, sangat 'romantik', kalau boleh sediakan kamera tersembunyi untuk lihat reaksi orang-orang yang terkena tu....eh, terkena?


................................




Haaaa...gigihlahkan... kesian orang tu dah berharap dapat Iphone...isk..isk..kecewa tahap dewa lah kalau terkena macam ni. Hahaha..btw, sebab apa aku kata idea kejutan ini terbaik???

Sebab aku tak sangka lah pulak kotak Iphone tu boleh jadi macam Tupperware, siap bolah isi nasi beserta lauknya tanpa kelihatan kesan minyak daripada luar. Yelah, siapa nak isi nasi dalam kotak kan? Kotak Iphone pulak tu, hahaha :p

P/s : tahniah kepada yang mengenakan, idea anda memang awesome! Hahaha harap anda tidak dibelasah dengan teruk akibat pemberian surprise ini, dan masih hidup sekarang ni...amin~ PEACE


6 comments:

Fiza Rahman said...

Ekekeke...tak menahan tgk pic last tu. Lawak sgt tau. Tapi untungnya mereka yg dapat kejutan macam nih.

Rapunzel Cikilolo said...

ok. yang no.3 lucu.

terbahak-bahak gelak.

bukak-bukak amek, sungguh nasik ayam.

ct cheery said...

hahaha leh sakit jantung kalo kena ni huh

eima said...

hahahaha .... lawak
tp yg 2 atas tu ..aku pun luruh jantung wei ...

tp kan hadiah kawen adik ipar aku lagi la .... si bini dah hepi tgk kotak alat mekap jenama international brand yg mahal2(tah aku lupa plak jenama ape) buka2 tupperware ko .. hahhahahaha

Diana Rashid said...

hahaha..yang last sekali tu memang lawak..memula teruja la kan..terkejut dapaat iphone..sekali buka frust je..baik jangan buat gini ..kang mendapat pulak..hehehe

nini said...

Hahahahaha...tu memangggg suptiseee sangat hokaiii