Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 6 November 2014

Sedang 'Mental'... (FIXI Novel)


Salam..
Aku tahu ramai yang dah baca...tapi aku baru nak baca ni haa..


Mengisahkan tentang kehidupan seorang gadis bernama Maya, yang menjadi pembantu rumah pada sebuah keluarga yang macam ada menyimpan 1001 rahsia yang sampai sekarang (lebih separuh pages aku baca)...masih tak jelas apa yang sebenar-benarnya berlaku.

Tuan Jin : curang dengan isterinya

Puan Sierra (isteri Tuan Jin) : lagaknya macam seorang suri rumah yang baik, solat sentiasa, pandai memasak dan buat kerja2 rumah, tapi entah lah, dia macam ada sakit-sakit

Rashid : mengalami Body Integrity Identity Disorder (first time aku dengar). Budak ni asyik nak potong tangan kanan dia, sebab dia rasa, tu bukan tangan dia. Doktor kata, orang yang mengalami sakit ni suka kelar atau potong certain part of their body yang dia tak suka. Ngeri nya!

Rania : join choir dalam gereja dan macam nak jadi murtad

Raudhah : watak yang masih misteri

************************************

Tapi, aku macam dapat rasa...yang mental tu adalah Maya sendiri, bukan Tuan Jin, bukan isterinya, bukan juga Rashid, mahupun Rania. Maya yang mental. 

Nak tau betul ke tak, habis baca aku sambung citer pasal Mental ni :)

6 comments:

Amanda Suria said...

Ok...baca dulu lynn...jgn lynn jangkit mental dh la ye

Diana Rashid said...

last2 sekali tukang baca yang sakit mental..ekekekk

reenapple said...

Aku suka buku ni! 100 bintang aku kasi

eima said...

org psikopat mmg suka cite cam ni dan mmg boleh tulis novel cam ni .... wlupun psikopat tu tak nampak diluaran tp dlm jiwa tu ade ... hehhehe

kui kui aku pun suka novel cam ni ....

MaYAsHiKiN said...

mcm seram jerk...huhu

Cik Balqis said...

Mcm best je. Nnt nk crik la..hoho

Belog Miss Balqis