Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Monday, 15 June 2015

Buat Tudung Sendiri


Salam.

Motif aku buat tudung sendiri adalah:
i. Sebab aku tak reti pakai shawl walaupun instant shawl
ii. Sebab aku rasa rimas nak pakai shawl / tudung yang berlilit
iii. Sebab aku kurang mampu nak beli tudung-tudung zaman sekarang yang regenye boleh tahan mahal
ii. Sebab aku suka 'rare'

Maka dengan itu aku pun saje-sajelah nak try buat tudung sendiri...lukis je corak yang aku nak...at anytime. Tapi aku baru buat satu je untuk contoh. Sayang dakwat pen oi~ mahal.


Dakwat apa? Rahsia..hehehe..aku pun tak tanya orang, tapi aku google, google, google dan terus-terus gooooogleeeeeeee sampai berhari-hari, berminggu-minggu demi mencari jawapan. Sebab aku tahu, kalau aku tanya direct kat orang yang dah pernah buat, dia takkan bagitau. Same goes to me, hahah. Kalau aku boleh cari, korang pun boleh cari ;)

Apapun, semua ni masih dalam fasa eksperimen di mana aku kena cari material yang lebih lembut dan selesa dibuat tudung, dan tengah fikirkan cara nak jahit bahagian tepi guna mesin jahit lurus, sebab aku takde mesin jahit tepi. Daripada segi corak berwarna tu pulak, aku nak kena basuh guna tangan, basuh guna washing machine untuk pastikan warnanya tak luntur. Aje kang kena hujan, tudung jadi bersih suci sebab warna corak semua hilang sebab menurun. Hahaha :p

Okay tu saje. Terima kasih sudi singga sini (n_n)

P/s: buat masa ni, buat untuk pakai sendiri je kot...Nak jual takut takde orang nak tudung camni~ Hipster sangat! Kahkahkah :p


4 comments:

YieN said...

wahhhh cantik sgt.. sweet gitu :)

eima said...

PEEERRRGHHH .... HEBAT2 ....
JUAL SATU KE AI NANTI EK ... KLU DAH LEPAS EKSPERIMEN

hidayu ayumie said...

wahhh bestnye
betul2 buat sendiri semuanya ni
mmg are
kalau boleh buat corak sndri mmg lain dari yang lain
aishh mcm nak beljar jugak nie

Razfira said...

eh macam ade awning ek! menarik2