Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 9 June 2015

Musim Durian Tiba Lagi!!


Salam.


Sebagai 'hantu durian', mak aku sangat alert dengan situasi ini. Tapi korang tau je lah kan, awal-awal musim memang rege durian semuanya mahal-mahal belaka. Tapi, dah kerana mak aku asyik 'berzikir' je "nak durian, tapi mahal...nak durian, tapi mahal"...so semalam aku belikan lah jugak. Hahah.


Beli yang dah siap kopek je, senang makan dan murahhhh sikitlah daripada beli yang sebijik tu. Inipun nasib baik jumpa yang 3 Rm10. Ada gerai tu jual 1 ni Rm15. Phew~ gred baik lah tu kan. Takpe mak, ni buat rasa-rasa je dulu, nanti dah lama-lama confirm diorang jual durian sebakul Rm5! Haa time tu lynn belikan 2 bakul terus! Hahaha~

Btw, satu lagi tentang musim durian ni, adalah kami sekeluarga suka round-round hot spot yang dijangka akan ada banyak gerai jual durian kat tepi-tepi jalan. Singgah salah satu gerai yang nampak macam best, dan makan durian di tempat kejadian! Haha~ itu memang best!

P/s: durian kalau buat tempoyak memang sedap! (n_n)

4 comments:

eima said...

fahim si hantu durian tu dah berpack2 die makan ...suka betui die ..ari tu abah die beli rm30 2 pack mahai betui la ......

reenapple said...

Telan air liur bila baca bab durian. Ahaa

hidayu ayumie said...

lynn kalau nak makan durian g dekat mcm buffet tu
ape tah namenye
makan sampai muntah katenye
sllu ayu g kat ss2
banyak kedai tepi jalan leh singgah

Diana Rashid said...

betul..sana sini durian..awal2 ni memang harga semua mencekik je..tunggu la time orang dah jemu nanti kita pulun kasi habis..hahahh