Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 28 June 2015

Itukan Memang Etika Pakaian Yang Perlu Diikut

Salam.
Eh annoying pulak dengan kes-kes yang melibatkan isu pakaian dilarang masuk dalam bangunan kerajaan kat Malaysia ni.

Kecoh hari tu nyonya masuk bangunan pakai kain sarung sebab pakai seluar / skirt pendek. Lepas tu ada lagi kes yang serupa macam tu pun sama jugak. Dan yang terbaru, kes skirt pendek dilarang masuk dalam bangunan JUPEM.

You know what, pihak-pihak yang bertanggungjawab dalam bangunan tu tak salah pun. Diorang hanya menjalankan tugas! Certain bangunan tertentu memang akan ada rules dan etika pakaian dia. Daripada dulu lagi memang dah wujud etika tersebut. Yang mendakwa dia tak dibenarkan masuk tu pulak tak reti-reti ke tentang etika dan kod pemakaian yang perlu dipatuhi?

Dan kepada media, tak perlu nak buat tajuk kebaboom sangat bagi 'line panas' seolah-olah pihak bangunan tu yang salah. Dah orang yang nak masuk tu melanggar peraturan, kenalah dilarang masuk.

Kan?

P/s: huru-hara lah dunia ni semenjak ada teknologi muka buku. Semua benda pun nak diviralkan, konon atas dasar kebaikan. Puii!


1 comment:

Razfira said...

rimas jugak.. malas nak baca benda viral lg.. bosan