Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 1 March 2012

Diari Gadis Popcorn : Gerai kami akan berwajah baru !! :D


Asslamualaikum and hi readers. Kalau korang ingat hari tu, aku ada
cerita yang mak aku mintak tolong tukar kan banner untuk gerai
kitorang kat pasar malam. Dah lama siap, tapi tadi baru hantar
kedai print. Dan baru nak diupload ni ha :p


Masa mula-mula nak design, aku sangat takde mood sebab aku
nak buat comel-comel, dalam fikiran aku dah imagine nak guna
warna-warna terang contoh macam warna pink ke, hijau daun pisang
ke kan. Aku kalau boleh background dia nak guna warna putih je.


Tapi, mak aku tak setuju, takut cepat kotor. So, kena guna warna
gelap. Aku pun entah lah main design je, tapi saje je aku guna
jugak warna terang. Biar mak aku tengok dulu hahaha...



Mak aku setuju dengan design ni, tapi aku masih tak puas hati
sebab yang ni, aku main design je ikut suka hati, kira takde
concept lah. So, aku design lagi satu, guna warna gelap macam
yang mak aku nak.


Jadilah macam ni :


Aku suka design ni (puji diri sendiri) sebab ia ada concept.
Tapi, bila banner ni siap di print, bahagian depan nampak kosong,
sebab...



             Tepi kiri                                    Tengah (bahagian depan gerai)                                 Tepi kanan

Bahagian tepi kiri dan kanan yang meriah tu akan terlindung sebab
dilipat, so dari depan gerai nampak yang outline warna putih tu
je lah, corak tepi-tepi tu tak nampak. Dan mak aku suruh ubah
sikit, meriah kan bahagian depan.



Dan selepas siap, jadi lah macam ni :






Selain banner, menu juga di-renew supaya nampak sama
concept (n_n)




Dannn, kitorang ada buat special offer iaitu  ice blended berperisa :



Ahakz, sweet taakk? (n_n)
Khas untuk peminat drama Vanila Coklat gitu :p
Ehem..ehem, siapa yang nak rasa jemput lah datang pasar malam
di Johor ye, area Kulai. Hehehe :D


Okay, itu saja, terima kasih sudi baca (n_n)


12 comments:

nur fatinah mohammad shariff said...

perghh. lawa laa kak. moga bisnes makin maju :)

Lynn Damya said...

fatinah : haha adik, terima kasih, aminn~ (n_n)

Crystal Linda Casianus said...

Ahhhhhh!!!! sangat-sangat comel design kmu tu! XD Suka sangat! Me like! :D
haha, memang cukup bertuah if keluarga ada buka bisnes and kita ble tolong design hehe. jimat budget. :D and ble juga design sesuka hati. memang the best la. nak sgt buka cafe kecik... tp modal tu yang penting.

ummi anum said...

cantik...cantik..pasar malam area Kulai ya?..hmm..tak pernah sampai pun..

Lynn Damya said...

Crystal : haha thank Q sgt, betul tu, kte bleh design ikut betul2 ape yg kite nk kan hihi (n_n)

Ummi : hehe, yeke.. :(

amy syifa said...

cantiknya design..

huda jamil said...

wah sungguh awesome ye bisnes kamu. dekat mane eah?

Lynn Damya said...

amy : thank Q (n_n) biase je lah..

Huda : hehe xde lah awesome sgt hihi :)

myGULA2hati said...

da rse da ice blended vanilla coklat tu... syok abes... ^_^

^_^ Zaza Nur Iman said...

wah damya..cantik..moga terus sukses :)

Nong Andy said...

okeh.. cantik!!

er.. popcorn satu!!

hehehe...

Lynn Damya said...

gula hati : haha sedappp kan ! :D

Zaza : terima kasih ! (n_n)

Nong andy : hehe makasih yaa :D