Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Friday, 10 July 2015

Jahit Langsir Guna Mesin Jahit Global GSM-505

Salam.


Bagi memenuhi impian rumah hijau kami sekeluarga, maka langsir berwarna hijau telah selamat dibeli di Kamdar dengan harga Rm4.30 semeter. Ala, langsir yang jarang tu je, sebab tu murah. Haha :p


So dengan khidmat adik aku yang pandai menjahit ni, siap sudah langsir tersebut dijahit, lengkap dengan pengerasnya. Tinggal tunggu nak pasang je haa..hihi (n_n)

Okay! Sekarang aku nak cerita tentang penggunaan mesin jahit global GSM-505 ni hah. Ramai yang tanya boleh ke mesin jahit ni buat jahit langsir?? Jawapan aku, boleh. Tapi janganlah langsir yang terlalu tebal sampai berlayer-layer. Takut patah pulak jarum jahit tu nanti..




Apapun, yang bestnya..mesin jahit global ni okay je bila jahit part pengeras dia tu. Means takdelah sangkut-sangkut / jarum patah / proses menjahit jadi lambat. So, aku assume, mungkinlah mesin jahit ni boleh jahit material yang keras sikit..haha

So, itulah dia sedikit sebanyak tentang mesin jahit global ni. Bila dah diguna untuk jahit langsir camni, barulah aku tak terasa menyesal beli mesin jahit. Bergunaaa jugak~ Hahaha..thanx Amar tolong jahitkan..hihi (n_n)

Klik SINI untuk baca review tentang mesin jahit Global
Klik SINI untuk baca hasil jahitan pertama guna mesin jahit Global
Klik SINI untuk dapatkan mesin ini (Tadi aku check harga tengah sale Rm145 je)


Dan inilah rumah hijau kami (n_n) Yeayyyy!! Memang tenang ruang tamu kalau cat dengan kombinasi hijau dan putih. Macam dalam taman T_T sukanyaaaa! Hahah :D



3 comments:

Diana Rashid said...

cantik jugak cat dinding kaler hijau gini..pasng la langsir tu..nak tengok..macam berminat je nak beli mesin tu..

YieN said...

nanti amek gambar selepas pulak.. mesti cantik ni :)

eima said...

pandainye adik ko menjahit..ingat ko jahit td