Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Sunday, 4 May 2014

Beli Mesin Jahit di Lazada secara COD !! :D



Sebenarnya, daripada awal tahun hari tu aku dah bercita-cita
nak beli mesin jahit, cuma belum jumpa yang sesuai lagi
untuk beginner yang zero knowledge tentang jahit mesin ni.

Aku google baca kisah-kisah blogger beginner macam aku gak,
majority yang aku baca..diorang beli mesin jahit Global GSM 505,
so based on review, majority yang beli dan guna mesin ni cakap
memang mudah dan user friendly. So sesuai untuk beginner yang
jahil menjahit. Ringan untuk dibawa ke mana-mana. So baca punya
baca, aku dapat tahu mereka semua membeli di Lazada.

Bila aku check di Lazada.....arhhhhh frust melanda-landa sebab
mesin jahit tu out of stock !!! Grrr...haku tengah semangat kot nak
beli. Terus aku klik 'Notify me when restock'

Tapi, dalam ketidaksabaran aku menunggu ia di-restock, aku
curang dengan Lazada, aku pergi ke Tesco, Giant, Econsave
dan mana-mana store offline mahupun online demi dapatkan
mesin jahit tu dalam kadar yang segera. Berikut merupakan
harga Global Sewing Machine GSM 505 selain di Lazada :

Tesco : RM 250++
Giant : RM 250++
Kedai Mesin Jahit Murah (FB) : RM 300++
Online store : RM 180 (tak termasuk postage RM 20)

Wuwu, mahal okay..mahal ! Sebab tu aku stick semula dengan
Lazada. Dengan harga cuma RM 169.00 dan boleh COD
(dapat barang baru bayar), aku rasa cukup bajet dan mampu
milik...owh cuma aku geram si Lazada ni, ye2 aku suruh dia
notify aku kalau dah restock, tapi hampeh. Entah bila dia
restock pun aku tak tahu, nasib tadi aku ringan tangan nak ushar
page Lazada tu, tengok-tengok je...eh !

Nampak tak dah boleh 'Buy Now'??? Ngok ngek Lazada
tak inform aku. Huh...cepat-cepat aku booking sebab mesin
jahit ni Hot Item tau..better tak payah fikir 2000x kalau nak
beli...klik je dulu, pastu mintak lah siapa2 bayarkan..kecuali
aku..hahaha

Okay tu je, saje nak berkongsi kegembiraan aku ni..ngehehe
Nanti dah dapat mesin jahit ni, aku review sikit ya :D
nak beli klik SINI

(harap tak terlajak je lah bila tekan pedal menjahit tu nanti)



9 comments:

Umie Artoqiemie said...

raya dah nak dekat sangat ni . wah... apa lagikkkkk

Anonymous said...

sy pun beli mesin jahit ni dah berbulan dr lazada. disebabkan busy dan takut merosakkan mesin jahit disebabkan tak pandai guna, semalam baru sy memberanikan diri menggunakannya. mmg mudah sgt utk org yg jahil menjahit. hehe.. have funnn!

Lulu Rahman said...

Sis, boleh tak review setakat ni guna okay ke tak? boleh jahit tepi sekali ke? Takpun emel sy annishrahman@gmail.com

..Fi..Fibi..Fea.. said...

Assalam.. Review medin jahit ni please :)) mcm minat nak beli jek

Marlina Soff said...

Mcm mane nak bli ye? Blh tolong x..?

Marlina Soff said...

Mcm mane nak bli?

Marlina Soff said...

Mcm mane nak bli ye?

Anonymous said...

boleh beli kat SINI. ada promosi

Marvin Omi said...

How to Choose a Graphics Tablet that Fits Your Needs

The first time I tried a Wacom tablet is only comparable with the day I discovered Photoshop, bought my first laptop, tested an Apple computer or I met my girlfriend for the first time - geek joke, honey. But, why are Wacom tablets so special? In this post we'll review the advantages of these tablets.

Choosing the Correct Drawing Tips

In my opinion, it must be a Wacom tablet.

The most relevant technical specification is pressure sensitivity. The more, the better.

Smaller tablets are better, cheaper, easier to fit into your desktop, and they work just like the bigger ones. I would only choose the big model if you're going to use it for CAD.

Think about the use you'll give to your tablet. If you want if for painting, coloring and photo manipulation, it will be 100% useful. For drawing, only Cintiq models are really good, and for designing, you need no more than a mouse.

There are second hand markets or brand new old models. They are really worth checking.