Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 30 July 2015

Link SAH Untuk Aktifkan Mykad Supaya Dapat Diskaun Bila Bershopping

Salam.
Hoho! Inilah dia benda yang aku tunggu-tunggu sebenarnya. Aku dah dapatkan link yang SAH untuk korang aktifkan fungsi affiliate dalam Mykad korang tu, so bila-bila korang shopping nanti, tunjuk je Mykad, confirm pelbagai faedah korang akan dapat tau! Apa faedahnya?? Haa, meh baca (n_n)


Bila aktifkan Mykad, kita akan...

1. Dapat diskaun ketika bershopping
2. Dapat mata ganjaran setiap kali bershopping iaitu Rm1 = 1 mata (mata ni pulak takkan luput sampai bila-bila)
3. Bawak 1 kad saje. Tak perlu bawak kad-kad diskaun lain, sebab guna Mykad korang sendiri tu pun dah boleh dapat diskaun
4. Dapat tahu lebih banyak pilihan kedai atau perniagaan yang dapat memberikan diskaun kepada kita melalui suatu apps yang disediakan.
5. Lebih jimat banyak sebab ada diskaun dan rebat tunai (mata)

Jadi, marilah kita beramai-ramai mengaktifkan mykad kita untuk kemudahan kita sendiri. Aktifkan je dulu, sebab benda ni macam menabung untuk hari yang akan datang nanti. Kumpul-kumpul point pastu kot satu hari tu kita takde duit nak makan sebab terjadi kecemasan yang memaksa kita berjimat gila. So, tebuslah point tersebut di kedai-kedai yang terpilih.

Jangan risau, sebab kedai runcit pun dah guna tau sistem ni. So, takdelah kita dapat point masa shopping kat mall je, kat kedai runcit beli bawang sekor pun boleh dapat point tau! Hahahaha~~

So, MACAM MANA NAK AKTIFKAN MYKAD SECARA PERCUMA??

Klik SINI (isi melalui e-form)
dan anda akan lihat paparan borang ni keluar, sila isikan.

Then ikutlah arahan dia sampailah habis. Selamat maju jaya! :D

So, cara guna Mykad yang dah diaktifkan ni...

Dengan menunjukkan Mykad anda yang sudah diaktifkan kepada kedai-kedai yang gunakan sistem Mykad Smart Shopper ni haa~

Macam mana nak tahu kedai tu guna sistem Smart Shopper ke tak??

Senang je, dekat premis diorang akan tertampal sticker macam ni:


Korang juga boleh dapatkan senarai kedai yang sudah berdaftar dengan sistem Mykad Smart Shopper tu di SINI. Ini aku screenshot daripada link tersebut, antara perniagaan / kedai yang dah guna sistem Mykad ni adalah:
See? Actually ada baaaanyak lagi page, tu pun baru 2,3 page je aku snap. Kalau korang perasan lah macam yang aku cakap tadi, even kedai Runcit pun ada sistem ni. Kedai makan pun guna jugak, so just imagine, makan pun korang boleh dapat point mata ganjaran!! Kebenaran apakahhh iniiii~~~ Hahaha~ :D


So, ape lagi sila isi e-form untuk aktifkan myKad (klik) korang. Bukan setakat korang je boleh isi, nak isikan untuk satu keluarga dan sanak-saudara sekali pun boleh biar semua pun dapat faedah masing-masing. Benda yang bermanfaat, haruslah dikongsi bersama, kan? Hihi~

Untuk lebih kefahaman tentang program ni, sila baca entry pautan di bawah:

1. Fahami program Affiliate Junction (Klik)
2. Manfaat Program Smart Shopper by AJ kepada peniaga (klik)

Btw, Program Mykad Smart Shopper ni adalah di bawah rancangan Affiliate Junction (AJ) yang mana ramai orang kata AJ ni tipu, scam dan MLM. Seriously, mereka dah salah anggap. Next aku akan update tentang perbezaan besar antara Affiliate VS MLM. 

Dan lagi satu, korang kena tahu aku bukanlah salah seorang ahli AJ ni. Jadi, kenapa aku bersungguh-sungguh untuk ceritakan tentang AJ kalau aku bukan ahli? Haa itu pun next entry. Stay tuned! (n_n)



P/s: Jom aktifkan Mykad! Jangan risau, aku takde dapat pape komisen pun kalau korang aktifkan Mykad tu, hehe :)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow

Diana Rashid said...

tempat akak tak de pun..tak jumpa pun lagi kedai runcit letak label tu..

eima said...

menarik tapi tak penah lagi nampak sticker tu ....

Cikna said...

Bende ni baru lg ke, xprnh lg nmpk kedai@mall yg ade sticker ni....

Anonymous said...

Klu Lmbh Klang dh byk kedai... mgkn tempat kita masih belum byk peniaga yg join... tp dr semasa akn bkmbg... mcm astro la mula2 org KL je ada tp lama2 smpi la ke ceruk kampung... ada yg ada 2 dekoder pun...