Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Thursday, 23 April 2015

Suka Kumpul Kereta Mainan


Salam.
Okay, aku mewarisi minat ni daripada abah. Abah dulu memang suka kumpul kereta mainan. Masa aku kecik-kecik dulu pun, mana ade barbie, abah aku belikan aku kereta mainan dan kapal terbang gemok yang boleh tarik-tarik tu. Hehe..


Ni koleksi terbaru; Range Rover Evoque! First time aku beli model kereta yang baru, sebelum ni aku hanya collect Combi Van dan few car yang vintage-vintage dan pelik je. Haha~ tapi kau tau je lah kan, oleh kerana ianya Range Rover dan versi Matte (tak kilat) pulak tu, jadi aku pun TERbeli. Hahaha...details gila model dia weyh~ suka! suka!


Model yang details dengan harga Rm16 bagi aku sangat-sangat berbaloi, plus modelnya bersaiz sebesar pelempang, dan berat dia stabil. Takdelah terlalu ringan macam buat daripada plastik semata. Dan ianya 'pull back & go!!' :D


Dua-dua teman aku kat office...

So, inilah dia antara koleksi kereta mainan aku yang aku beli sejak dari zaman study, sebab masa tu je kewangan baru mampu nak mengembangkan hobi mengumpul ni. Beli di Amcorp Mall, memang banyak barang antik dan harga murah-murah :D



Okay tu saja, terima kasih sudi singgah sini (n_n)

P/s: aku terjumpa Combi mainan yang lengkap dengan sistem audio yang dah dimodified dalam dia, rege Rm70...pergh mati lah nak kalau nak beli..mampu tengok je buat masa ni...hahaha


3 comments:

eima said...

wahhh hobby ko ni best juga kan ..... klu anak aku tengok ..... suka la die ..... pastu sepah

Syeeda said...

bestnya dapat kumpul keta mainan.. cute chomel.. =)

saga kunak said...

Believe kt mane tu