Happy Three Friends

.

.
.

Miss Money

Tuesday, 6 September 2011

tak tau rukun iman? jgn harap kau leh jd menantu aku !


okay, aku baru je lepas bergosip dengan bestfriend aku tadi..
dia ni aku memang kenal daripada dulu lagi, dpd sekolah rendah..
dan aku memang kenal dgn family dia..baek2 orangnya..
dan aku suka sangat sakat kawan baik aku ni sebab
dpd dulu lagi dia dah cerita kat aku yang mak dia asyik kenenkan dia dengan pilihan mak dia..
ni td aku bergosip lagi, dia bgtau aku...
mak dia cakap, umur 24 dia kena khawin..
wuuu aku rase macam awalnye..
aku tanya dah ada calon ke?
dy cakap belum lagi, and the best is dia sorg anak pempuan
so semua calon memang kena tapis betul2 oleh parents dan adik2 nya...
soalan pertama yg adik dia nak tanya ialah Rukun Iman...
ok guys, ini penting !
walaupon korang rock giler sekalipon...
walaupon korang punk dan hati keras kepala batu sekalipon..
jangan lupa agama okay !
memang wajib dan sangat2 penting contohnya dalam proses memikat hati bakal2 mertua..
chewah ! yelah, korang duk sibuk research pasal band2 yg ayah dia suka
tiba dia tanya pasal rukun iman, rukun Islam semua...
yang hafal ok lah, ada yang gagap2 lagi
hancurlah impian kau untuk dilantik menjadi menantu..hahaha
serius tau nih... mak kawan baik aku cakap,
kalau lelaki tu gagap je, fail !
kalau lelaki tu biasa2 je dgn bestfriend aku tu kira ok lah
tapi kalau lelaki tu betul2 cintakan dia...
tak ke frust bertahun...
orang tanya kenapa? --> fail time interview...
orang tanya soalan apa yg ko xdapat jawab? --> errr..........*blushing* sudahh...
kann..simple je....orang lain xdapat bersama sebab hal2 yg besar
contoh main kayu tiga ke, curang ke...
ni kau melepas sebab kau tak expert bab2 agama ni...
aku tau mungkin certain family je yang masih tapis calon menantunya sampai macam tu,
tapi atleast bersedia..korang nak jadi suami nanti,
pemimpin keluarga...
kalau yang asas pon tak tahu, macam mane kann...
ok ni aku noted balik rukun iman dgn rukun islam kat sini...
3. Rukun Negara pon nak jugak ke? tgk belakang buku tulis sekolah CONFIRM ade !
siap dengan sifir sekali...ha hafal !
(n_n) ni utk lelaki, nanti aku update untuk yg perempuan pulak..hehe Tq bace :)



5 comments:

CIK SITI =) said...
This comment has been removed by the author.
CIK SITI =) said...

comel je dgr cite ni. cm klakar je bile dgr fail sbb xdpt jwb soklan yg tym zmn skola dulu, bile ade ujian kafa. ni la soklan wajib cikgu kite msti soal. zmn kecik2, laju je klo nk suro jwb. almaklumlah...otak still suci ag. soklan mmg nmpk cm remeh je. maybe ade yg pkr ntah2 pape punye soklan. tp act...nengok care org yg mnjwb soklan ni je. dhle bantu kite nk judge someone tu cmne. kan2????

owner : Lynn said...

haha tau xpe...dulu otak suci lg..siap dgn surah2 boleh hafal utk hafazan..skang ni..alahai~~ err tp aku pon bukan lah expert sgt..cuma klw asas tu aku tau lah.. :p

An Najwa said...

hahaha tw xpe...
kakak najwa pn wat cm2 gak, die kata "najwa kalau ade sape2 nak kawen gn ko, kasik aku interview dulu, kalau tak pas doa qunut n bacaan dalam sembahyang, aku reject"
tpi boleh pakai gk idea die 2...hehe

owner : Lynn said...

najwa ! mis u..haha :D haa doa qunut pon satu hal gak tu..mklumlah bace sekali je dlm solat subuh, klw asyik tertinggal je confem jd lady gagap..haha..pesan kat bf prepare dulu b4 kne soal dgn akak nt..goodLuq hehe